Premieră: Un BMW electric, mai accesibil decât versiunea sa cu motor termic

Da mai departe!

BMW a anunțat o premieră în industria auto europeană. Electricul BMW i4 eDrive35 a devenit mai accesibil decât Seria 4 Gran Coupe.

Bavarezii de la BMW au anunțat că electricul i4 eDrive35 se alătură modelelor i4 eDrive40 şi BMW i4 M50 în oferta sa. Mult mai important decât lansarea pe piață a unei noi versiuni a unui model este însă prețul acestui vehicul. Conform companiei, prețul de bază cu TVA al BMW i4 eDrive35 este, inclusiv în România, de 50.159 de euro, asta făcând ca noul model să devină cel mai accesibil BMW i4, dar şi BMW Seria 4 Gran Coupe din gamă.

BMW i4 eDrive35 este propulsat de aceeaşi tehnologie eDrive de generaţia a cincea care se regăseşte la BMW iX, BMW iX3 şi celelalte modele BMW i4. În cazul i4 eDrive35, singurul motor sincron AC este alimentat de baterii de înaltă tensiune cu un conţinut energetic brut de 70,2 kWh (conţinut net 66 kWh). Motorul antrenează în stilul specific BMW puntea spate şi oferă 286 CP şi 400 Nm pentru o acceleraţie 0-100 km/h în numai 6,0 secunde şi o autonomie WLTP evaluată la 483 km. Viteza maximă este limitată la 190 km/h, la fel ca în cazul BMW i4 eDrive 40.

Folosind încărcarea rapidă DC, bateriile pot fi alimentate cu o putere de 180 kW şi, pe baza testelor iniţiale, proprietarii se pot aştepta să poată încărca bateria de înaltă tensiune de la 10% la 80% în doar 32 de minute.

Echiparea standard include, printre altele, un iDrive de ultimă generaţie dezvoltat pe baza sistemului de operare BMW, oferind inclusiv ecran central curbat BMW şi BMW Live Cockpit Plus care include sistemul de navigaţie BMW Maps. Între echipamentele standard sunt incluse şi pompă de căldură, cameră pentru deplasarea în marşarier, tempomat cu funcţie de frânare, Speed Limit Info sau asistent pentru parcare.

Cu livrări începute din luna martie, în România au fost înmatriculate în primele nouă luni ale acestui an, conform reprezentanței BMW, 41 de unități. Tot conform reprezentanților BMW în România, cererea este mult mai mare, însă este limitată de posibilitățile de livrare ale producătorului.

Producţia variantei accesibile BMW i4 eDrive35 pentru 2023 va începe în aceste zile la uzina BMW Group din München. Este de aşteptat ca primele unităţi să ajungă la clienți în primul trimestru al anului 2023.

Related posts