Peugeot Partner Tepee – un vehicul polivalent

Da mai departe!

Peugeot a schimbat recent toată gama sa de utilitare. Din această familie face parte și Peugeot Partner Tepee, un model interesant care acum a împrumutat tușele stilistice ale gamei de autoturisme.

Mașina este bazată pe vanul compact Partner, dar ca orice derivată destinată transportului de persoane, această versiune Tepee MPV cu 7 locuri nu atinge cifre impresionante de vânzări fiind foarte nișată.
Poate că liniile caracteristice utilitarelor nu sunt pe gustul tuturor, chiar dacă au fost îmbunătățite cu tușe stilistice ce țin de designul gamelor Peugeot. Un facelift din 2015 a adăugat lumini de zi de tip LED, bară față și grilă revizuite, dar și alte dotări specifice turismelor.
Modelul testat de noi purta badgeurile BlueHDi, ceea ce înseamnă că sub capotă avem un motor de 1,6 litri diesel ce produce 99 CP. Acesta este ajutat de o cutie de viteze manuală cu 5 trepte etajată foarte bine, astfel că are rezultate destul de bune în ceea ce privește consumul de combustibil.
În interior, plasticele sunt destul de tari și lucioase, iar finisajele sunt cele pe care le vedem și pe utilitare. Tepee are în schimb sistem de infotainment MirrorLink care poate fi întâlnit pe variantele de top ale Peugeot, dar și anumite elemente care întrerup monotonia bordului. Deși este o mașină destul de înaltă stă bine în curbe și deși ai senzația că e un șifonier pe roși, Partner se manevrează destul de ușor și are un punct în plus din partea noastră datorită felului în care trece peste gropile din București.
Șoferul poate aprecia postul de conducere asemănător cu al unui turism, cu volanul destul de ergonomic și cu scaunul care se reglează și pe înălțime. Versiunea testată de noi are 7 locuri. În ciuda plafonului destul de înalt, cele două locuri din spate pot fi folosite doar de copii și asta din cauza lipsei spațiului pentru picioare.
MPV-ul a primit cruise control și are ca opționale destul de multe sisteme de siguranță interesante. Senzorii de parcare și camera de marșarier sunt prezenți la bord, noi spunând că sunt chiar necesari pe o astfel de mașină.

Peugeot Partner Tepee 1.6 Blue HDi
0-100 km/h: 12,4 secunde
Viteza maximă: 166 km/h
Cilindree (cmc): 1.560
Putere (CP): 99 la 3.750 rpm
Cuplu maxim: 254 Nm la 1.750 rpm
L/l/î: 4.384 / 1.801 / 1.801
Masă proprie: 1.449 kg
Volum portbagaj (l): 544 (fără ultimul rând de scaune)
Consum mediu: 5,5 l/100 km (urban)
Cutie de viteze: manuală, 5 trepte

Related posts