Dunlop Sport Maxx Race 2 aprobată de Porsche pentru 911 GT3

Da mai departe!

Dunlop a prezentat la Geneva International Motor Show 2017 noua anvelopă Sport Maxx Race 2. Succesul anvelopei Sport Maxx Race a fost dezvoltat împreună cu Porsche pentru a veni în întâmpinarea cerințelor solicitante ale noului 911 GT3. Cu prima generație a anvelopelor Sport Maxx Race montate pe modelul anterior GT3, Dunlop continuă să ofere anvelope specializate pentru vehiculele Porsche.

“Suntem încântați că am avut oportunitatea să lucrăm cu echipa din spatele bolidului Porsche 911 GT3,” a spus Martijn De Jonge, Brand Director Consumer PBU EMEA. “Aceasta ne-a dat posibilitatea să livrăm o anvelopă care transferă perfect potențialul mașinii în peformanță pe drum.”

Dunlop a demonstrat deja un nivel ridicat de performanță prin recordurile de pe pistă obținute ca echipare originală ale Porsche Motorsport pentru 911 GT3, Cayman GT4 și 911 GT3 RS.

Ca alegere în Campionatul Mondial de Anduranță FIA WEC și în competiția European Le Mans Series în 2016, Dunlop a jucat un rol cheie în livrarea performanței pe pistă, în timpul unora dintre cele mai dure etape de motorsport precum cursa de 24 de ore de la Le Mans sau Nürburgring 24H. Când Porsche a ales Dunlop să dezvolte o anvelopă care ar putea fi echiparea perfectă pentru cel mai nou model al său 911 GT3, au fost specificate două cerințe: să fie creată o anvelopă care să furnizeze o performanță excelentă pe suprafețe uscate și ca acesta să livreze cei mai buni timpi pe pistă.

„Dunlop a dezvoltat o anvelopă care are caracteristici excelente pentru cerințele noastre. Anvelopa Sport Maxx Race 2 livrează performanța necesară pe suprafețe uscate inclusiv în termeni de aderență și precizie a direcției,” a spus Jan Frank de la Porsche.

Livrarea celor mai buni timpi pe pistă
Reînnoind contractul pentru experiența cu GT3 și din cursele de anduranță, cu cele mai multe curse la Nürburgring 24h și la Le Mans 24h decât orice alt producător de anvelope, Dunlop a putut să se bazeze pe experiența sa în materie de curse pentru a livra performanța necesară.

Cheia pentru a livra cei mai buni timpi pe pistă sunt aderența și precizia direcției. Optimizând forma circulară a anvelopei, Dunlop a putut face ca distribuția presiunii de-a lungul petei de contact să fie echilibrată, oferind pilotului un răspuns mai bun în timpul virajului și îmbunătățind precizia direcției.

Inspirată din structurile ranforsate care pot fi găsite în natură, anvelopa SportMaxx Race 2 prezintă punți între caneluri, care sporesc rigiditatea anvelopei. Acest design de tip ‘structură ranforsată ușoară’ dă posibilitatea inginerilor să folosească mai puțin cauciuc, creând astfel o anvelopă mai acerbă și mai ușoară, în timp ce este menținută greutatea totală a anvelopei la minimum.

Capabilități extraordinare pe uscat
Nou dezvoltata anvelopă Sport Maxx Race 2 este făcută dintr-un compus unic de curse, un element crucial pentru a îmbunătăți performanța în timpul condusului. Aceasta îmbunătățește fricțiunea dintre anvelopă și drum, rezultând într-un nivel extrem al aderenței și stabilitatea performanței pe termen lung când sunt conduse mașini cu un nivel ridicat de performanță.

După teste intense realizate la Nordschleife în Germania și pe pista Porsche din Nardò, anvelopa Sport Maxx Race 2 a fost aprobată ca echipare originală pentru 911 GT3, o mașină de stradă de la Porsche care țintește pista, fiind destinată conducătorilor auto dedicați performanței.

Related posts