Noul Opel Zafira prezentat în premieră în România

Da mai departe!

Noul Opel Zafira a fost prezentat în premieră în România. Modelul beneficiază de sisteme noi de infotainment cu integrarea telefonului și Wi-Fi hotspot, Un nou habitaclu ergonomic și versatil și de inovatoarele faruri AFL (Adaptive Forward Lighting) LED.

Un amestec unic de versatilitate de top și nivel optim de confort a fost caracteristica principală a Opel Zafira încă din 1999, când compania fondată în Rüsselsheim a dezvăluit în segmentul monovolumelor compacte sistemul său revoluționar integrat cu șapte scaune. Noul Zafira se distinge nu numai prin cunoscutele virtuți ale predecesorilor săi, precum sistemul de scaune Flex7, scaunele față ergonomice certificate AGR, suportul de bicicletă FlexFix sau șasiul adaptiv FlexRide, ci vine cu un nou design atractiv atât la exterior, cât și la interior, care accentuează ambianța spațioasă și oferta impresionantă de conectivitate.

Cea mai nouă generație de sisteme infotainment Opel IntelliLink compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto, împreună cu Opel OnStar (incluzând 4G/LTE Wi-Fi hotspot, acolo unde este disponibil) garantează faptul că Zafira oferă nivelul optim de conectivitate pentru tine, prietenii și familia ta, atunci când plecați la drum. Mai mult decât atât, Opel va introduce în acest segment farurile LED adaptive, pentru a face din noul și elegantul Zafira un lounge de călătorii confortabil atât pentru șoferul său, cât și pentru pasageri.

Noul design dinamic al farurilor împreună cu grilele superioară și inferioară complet noi și mult mai sportive dau tonul noului Zafira. Farurile se contopesc cu grila radiatorului pentru a forma o unitate expresivă. Ornamentul cromat al siglei se îmbină la nivel vizual cu farurile, accentuând impresia de amploare. În plus, farurile de zi în formă de aripă dublă, construite cu mare precizie și caracteristice Opel definesc noul design al luminilor. Roțile sunt găzduite de arcade solide. Toate acestea îi oferă părții frontale a noului Zafira un aspect solid, sportiv și dinamic.

La interior, noul Zafira vine cu un habitaclu complet redesenat, acum cu un aspect mai simplu și mai elegant. Noul design nu doar optimizează vizibilitatea frontală, dar asigură plasarea într-o zonă de accesibilitate optimă panoul de instrumente de bord. Ecranul sistemului de infotainment situat până acum în partea de sus a consolei centrale, a fost înlocuit cu un nou ecran tactil integrat, plasat de data aceasta mai jos, modificare ce a permis excluderea mai multor butoane. Comenzile sunt acum integrate în designul de ansamblu. Încadrate într-o ramă galvanizată de forma literei U, noile sisteme de ecrane tactile de 7 inchi au fost construite la calitate superioară, inspirată de cele mai performante tablete. Noul volan sculptural tri-dimensional este dotat cu capac de airbag discret prin dimensiuni, construit nu doar pentru a arăta foarte bine, ci și pentru a deservi ergonomia.

Opel oferă ultimele două generații de sisteme de infotainment IntelliLink pentru noul Zafira. R40 IntelliLink integreză lumea smartphone-urilor în lounge-ul pentru călătorii, oferind atât compatibilitate cu Apple CarPlay, cât și cu Android Auto. Mai mult decât atât, Opel oferă Navi 950 IntelliLink pentru clienții în căutarea unui sistem de infotainment cu navigație la bord. Și, în plus, Opel OnStar este disponibil pe noul Zafira, având răspuns automat în caz de accident și multe alte opțiuni, inclusiv Descărcare destinație (cu Navi 950) și 4G LTE Wi-Fi Hotspot acolo unde este disponibil (permite conectarea a până la șapte dispozitive, câte unul pentru fiecare dintre cele șapte persoane ce pot călători cu mașina). Acest lucru aduce un plus semnificativ pentru călătoriile de familie sau pentru profesioniștii care își doresc să rămână conectați în timpul călătoriilor lor.

La fel ca în cazul generațiilor Zafira anterioare, atât șoferul, cât și pasagerii se pot bucura de un drum relaxant datorită scaunelor sport cu șase moduri de ajustare certificate AGR, ce sunt disponibile ca dotare opțională, și sistemului consolă multi-funcțional FlexRail®. Acest sistem modular include un spatiu de depozitare încăpător și suporturi pentru pahare ce pot glisa pe șinele de aluminiu până la poziția dorită, permițând utilizarea flexibilă a spațiului generos dintre scaunele din față – exact acolo unde este cel mai accesibil și folositor. Pasagerii din al doilea rând se pot bucura de sistemul unic, opțional, Lounge Seating. Datorită unui sistem inteligent de pliere, spatarul scaunului din mijloc din cel de-al doilea rând se pliază și se rotește pentru a oferi pasagerilor de pe locurile laterale cotiere confortabile. Acesta poate fi de asemenea pliat pe spate, către centrul autovehiculului, oferind un loc generos pentru picioare și umeri și spațiul confortabil de relaxare specific unui sedan de clasă premium. Mai mult decât atât, scaunele din rândul al treilea pot fi pliate la nivelul podelei din compartimentul de bagaje, creând în acest fel o suprafață nivelată de încărcare. Această importanță acordată confortului personal face ca noul Zafira să fie mai mult decât un simplu vehicul de familie – designerii Opel au transformat interiorul flexibil într-un loc în care te poți relaxa și bucura de atmosfera spațioasă, fie că mergi într- o călătorie de afaceri, fie în vacanță.

Senzația de confort și spațiu propusă de noul Zafira devine chiar și mai impresionantă atunci când este combinată cu parbrizul și trapa panoramică, ambele opționale. Parbrizul se întinde de la capotă până la stâlpul B. Vederea panoramica a ocupanților scaunelor din față devine în acest fel pe cât de nerestricționată posibil. În plus, trapa panoramică „curge” direct din parbriz și se întinde până în spatele vehiculului. Acest lucru amplifică atmosfera aeristită și luminoasă specifică unui lounge din interiorul mașinii.

Însă noul Zafira oferă mult mai mult decât un mod extrem de confortabil de a călători. Lounge-ul pentru călătorii se poate dubla cu ușurință, devenind un mic van. În configurația de cinci scaune, Zafira poate încărca un volum minim de 710 litri, conform ISO 3832 (ajungând până la 1.860 de litri când este pliat și cel de-al doilea rând de scaune).

Mai mult decât atât, dispune de mai mult de 30 de posibilități de depozitare, incluzând consola centrală FlexRail® menționată anterior. În plus, sistemul de transport FlexFix® din spate oferă o soluție practică și ușor de utilizat pentru entuziaștii ciclismului. Sistemul integrat iese din bara de protecție asemenea unui sertar și poate susține până la patru biciclete. Întrucât suportul de biciclete încărcat poate fi înclinat, hayonul poate fi deschis chiar și când FlexFix este încărcat la maximum.
Inginerii au urmat din nou strategia Opel de a dezvolta tehnologii inovative disponibile unui grup larg de cumpărători prin introducerea farurilor AFL LED. Noul sistem de faruri LED adaptive ajustează tiparele de iluminare ale farurilor în funcție de condițiile de drum, astfel încât să ofere nivelul optim de iluminare fără a-i deranja pe ceilalți șoferi. Este însoțit de nouă funcții/tipare de iluminare, precum lumini de oraș, funcție specială pentru curbe și viraje, lumini pentru manevre de mers cu spatele, un mod de lumină pentru stop (eco) și modul turist.

În plus, noua generație de camere frontale Opel Eye are un impact pozitiv asupra tuturor funcțiilor de asistență de drum compatibile, inclusiv asistența de fază lungă a sistemului de iluminare cu faruri AFL LED și recunoașterea semnelor de circulație. Indicarea distanței (FDI) utilizează, de asemenea, camera frontală pentru a detecta vehicululele în mișcare din față, în timp ce alerta de coliziune frontală asigură alerte vizuale și auditive de avertizare atunci când distanța dintre mașină și vehiculul din față se diminuează prea repede. Avertizarea de părăsire a drumului se activează automat la viteze de peste 60 km/h și atenționează șoferul în cazul în care drumul este părăsit neintenționat, printr-un mecanism de semnalizare din panoul de instrumente, dublat de un avertisment sonor.

Încă două funcții adiționale ale noului Zafira ce cresc confortul și reduc nivelul de stres sunt pilotul automat adaptativ și FlexRide. Activat prin intermediul unui radar localizat în spatele grilei frontale, pilotul automat adaptiv ajută șoferul să mențină viteza selectată în timp ce păstrează o distanță pre-setată față de vehiculul din față. În plus față de viteză, distanța dorită față de vehiculul din față poate fi de asemenea selectată de către șofer, existând trei opțiuni disponibile: departe, mediu și aproape. În același timp, șasiul adaptiv FlexRide ajustează continuu comportamentul vehiculului în funcție de condițiile de drum, stilul de condus și preferințele individuale ale șoferului. Potențialii cumpărători ai Zafira vor avea și multiple variante de motorizare diesel sau benzina, din care pot alege.

Related posts