Daimler vrea să investească 10 miliarde euro în vehicule electrice

Da mai departe!

Constructorul auto german de automobile de lux Daimler intenţionează să investească până la 10 miliarde de euro în dezvoltarea de vehicule electrice, a declarat directorul de cercetare&dezvoltare de la Daimler, Thomas Weber, pentru cotidianul german Stuttgarter Zeitung.

Marii constructori germani au început să investească sume mari în automobilele electrice, criticate odată pentru costurile mari şi raza de acţiune limitată, dar care profită acum de progresele recente în tehnologia bateriilor, precum şi de reacţia negativă a publicului faţă de motoarele diesel. Graţie progreselor tehnologice, raza de acţiune a unui automobil electric poate fi majorată cu 50%, astfel că producători auto precum Volkswagen şi Daimler fac investiţii semnificative la fel ca şi furnizorii de componente, ca Bosch şi Continental.

‘Până în 2025 vrem să punem la punct 10 automobile electrice bazate pe aceeaşi arhitectură. Pentru acest salt vrem să investim până la 10 miliarde de euro’, a declarat Thomas Weber, într-un articol ce va apărea în ediţia de sâmbătă a cotidianului german Stuttgarter Zeitung.

Thomas Weber a adăugat că trei dintre cele 10 modele electrice vor fi sub marca Smart, iar graţie noilor baterii vor putea să ofere o raza de acţiune de până la 700 de kilometri.

Anterior, o sursă din interiorul companiei a declarat, pentru Reuters, că Daimler are de gând să lanseze cel puţin şase modele de automobile electrice, pentru a putea concura cu Tesla şi Audi.

Separat, Daimler a anunţat vineri că va continua să vândă automobile echipate cu motoare diesel în SUA, spre deosebire de rivalul german Volkswagen.

‘În prezent, nu există o decizie şi nici nu se analizează retragerea automobilelor diesel din SUA’, a declarat un purtător de cuvânt de la Daimler, dezminţind informaţiile apărute în presă privind oprirea vânzărilor de automobile echipate cu motoare diesel în SUA începând de anul viitor.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că în acest an automobile echipate cu motoare diesel reprezintă mai puţin de un procent din vânzările Mercedes în SUA, faţă de aproape cinci procente în urmă cu mai mulţi ani.

Marţi, grupul auto german Volkswagen a anunţat că va înceta să mai vândă vehicule diesel în SUA, urmând să se reorienteze pe autovehicule de teren şi automobile electrice, în urma scandalului manipulării emisiilor poluante care a afectat imaginea celui mai mare constructor auto european.

Related posts