Nouă generație de scaune pentru copii de la Volvo

Da mai departe!

Volvo Cars, primul producător de mașini care testează continuu scaunele auto pentru copii în testele de impact încă de la începutul anilor 1960, lansează o nouă gamă de scaune auto pentru copii, oferind atenție sporită design-ului și confortului.

Fiind un pioner în siguranța copiilor, moștenirea Volvo Cars este de neegalat în ceea ce privește dezvoltarea, testarea, ghidarea oferită părinților pentru instalare și utilizare.

”Am înțeles că mulți oameni consideră siguranța copiilor la bordul mașinii un subiect complex, care creează confuzie uneori. De-a lungul timpului, ne-am concentrat asupra educării părinților privind instalarea și utilizarea scaunelor auto pentru copii”, spune Prof. Dr. Lotta Jakobsson Adjuvant, Manager Tehnic Senior în Prevenirea Accidentelor la Volvo Cars Safety Centre.

Să înveți adulții cum se instalează și se folosește un scaun pentru copii e un lucru, dar să convingi copilul să stea așezat în scaun e total diferit, în special când copilul crește.

”Vrem să ne asigurăm că și cei mici călătoresc în cele mai sigure condiții, în funcție de înălțimea și vârsta lor. Cel puțin până la vârsta de 3 sau 4 ani, copilul ar trebui să aibe scaunul orientat spre spatele mașinii, iar până copilul va atinge 140 cm înălțime, să fie folosite înălțătoare special create pentru el. Beneficiile scaunelor din punct de vedere al siguranței sunt incontestabile, și cu toate acestea mulți părinți le dau voie copiilor să stea orientați spre față prea devreme. Decizia lor este adesea motivată de confort, mai ales când copilul se plânge că nu are suficient spațiu la picioare sau că îi este prea cald din cauza tapițeriei.”, spune Lotta Jakobsson.

Noua generație de scaune Volvo Cars au o tapițerie mult mai confortabilă, realizată din lână în proporție de 80%, datorită căreia scaunele sunt mult mai plăcute la atingere, mai rezistente și se comportă mai bine atât în sezonul rece, cât și în cel cald. De asemenea, scaunele sunt mult mai subțiri, pentru a crește confortul și spațiul pentru picioare.

Related posts