Nissan va prelua marca japoneză Mitsubishi

Da mai departe!

Nissan Motor va cumpăra o participaţie de 34% din Mitsubishi Motor. Compania care este în alianță cu giganul francez Renault salvează marca japoneză care avea probleme în ultima vreme.

Mitsubishi va vinde acţiuni în valoare de 2,2 miliarde de dolari către Nissan. Achiziţia va propulsa Nissan ca cel mai mare acţionar în cadrul Mitsubishi Motors.
Carlos Ghosn, CEO Nissan, mizează pe o scădere a valorii de piaţă a Mitsubishi cu peste 40%, pentru a prelua o parte semnificativă din companie. Nissan are un parteneriat cu Mitsubishi pe divizia de minicars, crucial pentru piaţa din Japonia.

Acțiunile Mitsusbishi Motors valorau 495 de yeni miercuri, înainte ca în presă să apară informații referitoare la o posibilă alianță între Nissan și Mitsubishi. Joi, după ce ambele firme au confirmat că poartă discuții, acțiunile Mitsusbishi Motors au crescut cu 16,16%, până la 575 yeni per titlu.

Cele două companii sunt deja partenere: Nissan produce berline pentru Mitsubishi Motors, care la rândul său produce mini-vehicule pentru Nissan. În topul celor mai mare constructori auto niponi, Nissan ocupă locul patru iar Mitsubishi Motors locul șase.

Valoarea de piață a Mitsubishi Motors, al șaselea mare producător auto nipon, s-a redus la jumătate, până la aproximativ trei miliarde de dolari, după ce luna trecută trecută compania a admis că a exagerat economiile de combustibil pentru patru modele de automobile vândute pe piața japoneză și de asemenea că a utilizat metode de testare care nu respectă standardele japoneze începând din anul 1991.

Grupul auto francez Renault, proprietarul Dacia, deține o participație de 43,4% din acțiunile Nissan, care la rândul său deține 15% din Renault, iar cele două companii au același director general, Carlos Ghosn.

Related posts