Noi investiții Ford la Craiova

Da mai departe!

Guvernul a aprobat extinderea, până la 31 decembrie 2025, a perioadei de realizare a producţiei de automobile şi motoare asumate de compania Ford România, în condiţiile în care, până la finalul anului 2019, Ford va face la Craiova, exclusiv din surse proprii, o investiţie de cel puţin 130 mil. euro.

„Din această sumă, 100 de milioane de euro vor fi folosiţi pentru introducerea în fabricaţie a unui nou model de autovehicul la Craiova şi 30 de milioane euro pentru producţia de motoare”, informează Guvernul, printr-un comunicat de presă.

Executivul a modificat, în acest sens, OUG nr. 109/2008, cadrul legal prin care s-a acordat un ajutor de stat de 75 de milioane de euro companiei Ford România S.A. pentru implementarea şi finalizarea proiectelor de investiţii în fabrica de automobile şi fabrica de motoare de la Craiova, în valoare totală de 869 milioane de euro.

Modificarea OUG 109/2008 a fost făcută având în vedere următoarele beneficii economice şi sociale, pe termen mediu şi lung: securizarea continuării investiţiilor Ford la Craiova şi întărirea rolului acestor fabrici la nivelul sectorului, prin introducerea în fabricaţie a unui nou model de autovehicul; menţinerea numărului de locuri de muncă, respectiv 2700 de salariaţi cu posibilitatea suplimentării acestuia; încasarea unei contribuţii la dezvoltarea regională prin plata directă de taxe şi impozite în perioada 2014 – 2025 de aproximativ 230 de milioane de euro; un efect multiplicator în economia naţională al investiţiilor Ford în perioada 2014 – 2025 de aproximativ 30 de miliarde de dolari.

Related posts