Nissan Qashqai facelift – eficiență din Alianță

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Alianța Renault-Nissan a proiectat un nou motor pe benzină. Prima mașină pe care testăm acest motor pentru AutoReport.ro este Nissan Qashqai facelift.

Nissan Qashqai este cel mai vândut crossover urban din Europa, iar acum a venit cu mai multe caracteristici care o duc spre piața premium, mai ales în această variantă de echipare de vârf.
Cele mai vizibile îmbunătățiri ale modelului Nissan Qashqai sunt la exterior: o nouă bară frontală integrată ce preia noul design al grilei frontale Nissan V-Motion, noi blocuri optice și o gamă nouă de jante de aliaj. Partea frontală pare acum mai futuristă, mai ales cu blocurile optice cu lumini de zi de tip LED și cu farurile cu Xenon.
Sub capotă avem o variantă mai puternică de motor pe benzină, un propulsor de 1,3 litri turbo care produce 158 CP. Acesta este primul Nissan după GT-R care este echipat cu cutia DCT. Cutia bine etajată are 7 trepte și un raspuns foarte bun. Livrează puterea foarte bine, făcând din SUV-ul japonez cu transmisie 4×2 unul destul de rapid. Direcția este foarte precisă, iar Qashqai stă foarte bine pe asfalt.
Evoluțiile cu pretenții premium pentru Nissan Qashqai sunt vizibile și la interior: noul design al volanului, finisaje revizuite, noi materiale, scaune reproiectate. Acestea înseamnă un nivel mai mare de calitate. Datorită tehnologiei NissanConnect, Noul Qashqai devine cel mai bun prieten cu smartphoneul. Oferind o interfaţă nouă şi intuitivă, îţi vei putea accesa cu uşurinţă muzică preferată, Facebook-ul, Twitter-ul, sfaturile de pe TripAdvisor şi multe altele. La modelul de test am beneficiat și de un sistem audio premium de la Bose.
În interior este loc pentru 5 persoane cu tot cu bagajele aferente. De fapt, faceliftul nu a adus pentru Qashqai noutăți la capitolul spațiu.
Nissan Intelligent Mobility reprezintă conceptul–umbrelă pentru noile tehnologii ale mărcii. Printre noutățile tehnologice e numără: Cross Traffic Alert, pentru a reduce riscul de impact la viteze mici, când mașina iese în marșarier din parcare, funcție disponibila în premieră pentru model. Blind Spot Warning se bazează acum pe date radar mai degrabă decât pe imagini ale camerei, ceea ce înseamnă ca funcționează pe o rază mai mare și cu o precizie îmbunătățită de detectare a obstacolului.
Qashqai continuă să beneficieze de sistemele Traffic Sign Recognition, Intelligent Driver Alert, Intelligent Park Assist, Intelligent Around View Monitor și Lane Departure Warning. Nissan Qashqai este echipat standard cu șase airbag-uri, plus sisteme de asistență pentru șofer, inclusiv ABS, distributie electronică a forței de frânare și control al stabilității.

Nissan Qashqai facelift 1.3 Turbo 4×2 Tekna
0-100 km/h: 9,9 secunde
Viteza maximã: 198 km/h
L/l/î: 4.394/1.806/1.595
Masã proprie: 1.369 kg
Volum portbagaj (l): 401
Cilindree (cmc): 1.332
Putere (CP): 158 la 5.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 270 la 1.600 rpm
Consum mediu: 7 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: DCT, 7 trepte

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

Related posts