Ministrul german al Transporturilor, despre maşinile ce folosesc combustibilii sintetici: Încă sunt întrebări care necesită răspuns

Da mai departe!

Încă există probleme de clarificat între Germania şi Comisia Europeană privind folosirea maşinilor care utilizează combustibili sintetici după interzicerea în blocul comunitar a vânzărilor de maşini noi cu motoare pe combustie, din 2035, a declarat vineri ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing, transmite Reuters.

„Încă sunt întrebări care necesită răspuns. Încă nu am ajuns la un acord complet”, a afirmat Volker Wissing, la o conferinţă de presă.

La rândul său, prim ministrul Italiei, Giorgia Meloni, a declarat că ţara sa încă speră să modifice planificata interdicţie în UE a vânzărilor de maşini noi cu motoare pe combustie din 2035.

Italia susţine că UE nu ar trebui să decidă trecerea totală la vehiculele electrice, ci să permită şi folosirea maşinilor care utilizează biocombustibili.

„Bătălia pentru biocombustibili nu este deloc pierdută”, le-a spus jurnaliştilor premierul italian, după summitul de vineri.

Biocombustibilii provin din biomasă.

„Există o convergenţă între noi şi Germania în încercarea de a spune că vehiculele electrice nu sunt singura opţiune”, a declarat Meloni. 

Related posts