Mercedes-Benz va renunţa la marca EQ pentru maşinile electrice, odată cu lansarea noii generaţii de maşini compacte, în 2024

Da mai departe!

Mercedes-Benz urmează să renunţe la marca EQ pentru maşinile electrice cu baterie odată cu lansarea următoarei generaţii de maşini compacte, care urmează să fie pe piaţă de la sfârşitul anului 2024 , a relatat joi cotidianul german Handelsblatt, citând surse ale companiei, transmite Reuters.

Decizia se bazează pe concentrarea directorului executiv Ola Kaellenius doar pe maşinile electrice, ceea ce face ca marca EQ să fie redundantă, pe măsură ce Mercedes se îndepărtează de motorul cu ardere internă, au declarat sursele citate de Handelsblatt.

Producătorul german de automobile îşi comercializează acum seria de modele complet electrice sub marca EQ, anunţată pentru prima dată în 2016, primul său model, SUV-ul electric EQC, fiind lansat în 2019.

Un purtător de cuvânt al produselor Mercedes EQ a spus că marca este un pilon important în strategia de electromobilitate a producătorului auto.

”În scopul ca marca noastră-mamă Mercedes-Benz să devină complet electrică până la sfârşitul deceniului, vom adapta poziţionarea vehiculelor şi, prin urmare, şi utilizarea mărcii în conformitate cu vremurile, dar este prea devreme pentru detalii, în acest moment”, a spus purtătorul de cuvânt.

Related posts