Mazda CX-5 a trecut cu brio testul de anduranță de 100.000 de kilometri

Da mai departe!

Note maxime pentru unul dintre cele mai vândute SUV-uri compacte: Mazda CX-5 a trecut cu brio testul de anduranță de 100.000 de kilometri efectuat de revista „AUTO BILD”. Modelul de mare success, Mazda CX-5, nu numai că a convins juriul în ceea ce privește utilizarea de zi cu zi, fără defecte notabile și performanțe impecabile în atelierul de service, SUV-ul compact a obținut, de asemenea, și una dintre cele mai bune note acordate vreodată într-un test de anduranță.

Editorii „AUTO BILD” stabiliseră deja calitățile pe termen lung excelente ale modelului predecesor în testul de rezistență din 2015. Din cauza unei gafe din atelier, mașina a obținut un A- în acel moment. Noul CX-5 nu are niciun defect, obținând numai nota A și locul patru în clasamentul din toate timpurile – o listă care include 68 de vehicule.

În timpul utilizării de zi cu zi, Mazda CX-5 a impresionat echipa editorială prin cât de spațioasă este, oferind suficient spațiu pentru o familie sau echipamentele de fotografie, precum și un nivel ridicat de confort la rulare și un sistem de propulsie rafinat. Deosebit de apreciată a fost și interacțiunea lină a motorului diesel Skyactiv D 184 cu transmisia automată cu șase trepte (consum NEDC 5,5 l / 100 km; CO2: 145 g/km).

De asemenea, SUV-ul compact Mazda nu a prezentat nicio deficiență tehnologică în timpul perioadei de testare, nici defecțiuni, nici blocări și nu au existat defecte sau vizite de atelier neprogramate. Chiar și atunci când CX-5 a fost dezmembrată până la piesele sale individuale sub supravegherea unui expert, judecătorii nu au găsit defecte notabile. Nici motorul diesel de 2,2 litri, nici șasiul sau interiorul nu păreau afectați de cei 100.000 de kilometri parcurși – ceea ce, la rândul său, a impresionat experții revistei.

Această performanță admirabilă de la testul de anduranță reprezintă încă o dovată a fiabilității modelului Mazda CX-5 și a rezistenței sale pe termen lung. În anul 2021, a doua generație a SUV-ului de success Mazda CX-5 a fost optimizată cu un interior modernizat, echipamente extinse și trenuri de propulsie și mai rafinate. Pe lângă dieselul premium Skyactiv D 184, Mazda oferă modelul CX-5 într-o altă variantă diesel, precum și în două versiuni pe benzină. Fiecare vine cu transmisie manuală sau automată și cu tracțiune față sau integrală.

Related posts