Mașina Anului în Lume: Porsche Taycan aduce acasă o dublă victorie

Da mai departe!

La ediția de anul acesta a World Car of the Year Awards 2020 (WCOTY), Taycan a fost întâmpinat cu steagul câștigătorului la linia de sosire, la două categorii: Mașina de lux a anului și Cea mai performantă mașină a anului la nivel mondial.

La cea de-a doua categorie, a reușit o tripletă istorică în fața modelelor 911 și 718 Spyder / Cayman GT4. Mai mult, mașina sport electrică a câștigat și la categoria Mașina de lux a anului. 86 de jurnaliști auto internaționali au evaluat și au votat peste 50 de mașini noi. Câștigătorii au fost anunțați de către organizația WCOTY în cadrul unei conferințe de presă online, transmisă live.

Michael Steiner – membru pentru Cercetare și Dezvoltare al Comitetului Executiv – a primit premiile: „Această dublă victorie la categoriile Mașina de lux a anului și Cea mai performantă mașină a anului la nivel mondial subliniază ceea ce ne-am dorit să obținem atunci când am creat Taycan. Am vrut să construim o mașină sport complet electrică, orientată către șofer, care să poată rivaliza cu orice mașină performantă. În același timp, ne-am concentrat asupra utilității de zi cu zi, fără compromisuri, și asupra luxului și confortului contemporan, digital, pentru patru pasageri. Suntem încântați că juriul WCOTY a răsplătit aceste eforturi.”

Lista lungă a premiilor pe principalele piețe
Votul pentru World Car of the Year continuă seria victoriilor: Porsche Taycan și noul 911, lansat anul trecut, au câștigat deja aproximativ 40 de premii internaționale, în special pe principalele piețe din Germania, SUA, Marea Britanie și China.

Pentru Porsche Taycan, acestea includ, printre altele:

• Mașina anului: revista Top Gear (Marea Britanie)
• Game Changer of the Year: revista Top Gear (Marea Britanie)
• China Green Car of the Year: alegerea juriului Mașina Anului în China (CCOTY)
• Mașina anului în Germania: alegerea juriului Mașina Anului în Germania (GCOTY)

De asemenea, a primit premiul pentru inovație din partea revistei Connect (Germania).

Porsche 911 a fost desemnat de două ori preferatul cititorilor, la categoria Cele mai bune mașini, în revista ”Auto, motor și sport” – o dată în varianta Coupé, o dată în varianta Cabriolet – și a câștigat și următoarele premii:

• Auto Trophy: alegerea cititorilor revistei Auto Zeitung (Germania)
• Cea mai performantă mașină a anului: revista Auto Express (Marea Britanie)
• Cea mai bună mașină pentru condus: revista Motor Trend (SUA)
• Cea mai performantă mașină a anului în China: alegerea juriului Mașina Anului în China (CCOTY)

„Suntem foarte bucuroși că am primit aceste premii. Ele reflectă feedback-ul pozitiv al clienților noștri și reprezintă un stimulent deosebit pentru activitatea noastră viitoare”, spune Oliver Blume, președintele Comitetului executiv al Porsche AG. „Ne considerăm pionieri ai mobilității durabile și, cu Taycan, am creat o mașină sport plină de emoție și de inovație – complet electrică și 100% Porsche.”

Vorbind despre premiile pe care noul Porsche 911 le-a câștigat, Blume a spus: „911 ne-a ținut pe drumul către succes timp de aproape 60 de ani datorită designului său distinctiv. Atunci când un copil desenează o mașină sport, aceasta seamănă adesea cu un 911. Am dezvoltat în mod constant și consecvent conceptul său tehnic unic. Cu motorul poziționat în spate și cheia de contact pe stânga, 911 a devenit o legendă – dar și etalonul la care se raportează orice mașină sport.”

Related posts