Marea Britanie: Vânzările Dacia au crescut semnificativ în noiembrie pe o piață în ascensiune

Da mai departe!

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu aproape 24% în noiembrie, la 142.889 de unităţi, a patra lună de creştere consecutivă, a anunţat luni Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

În noiembrie, Dacia a vândut 3.299 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 160,19% faţă de perioada similară din 2021, când a înmatriculat 1.241 de unităţi.

Avansul din noiembrie, după cinci luni de scăderi ale livrărilor, vine în urma creşterii vânzărilor de vehicule electrice, a apreciat SMMT.

În topul celor mai bine vândute modele în noiembrie se află Nissan Qashqai, Tesla Model Y, MINI, Ford Fiesta şi Vauxhall Corsa.

Vânzările de vehicule prietenoase cu mediul (EV) au continuat să crească, înmatriculările de maşini electrice alimentate cu baterii au urcat cu 34,2%, reprezentând mai mult de unul din cinci vehicule noi livrate în noiembrie. Din 2030, vânzările de maşini noi pe benzină şi motorină vor fi interzise în Marea Britanie.

„Deşi ne aşteptăm ca redresarea să continue în 2023, dificultăţile economice globale şi interne ar putea face ca piaţa să rămână sub nivelul de dinaintea pandemiei”, a apreciat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Acesta a cerut autorităţilor măsuri urgente, inclusiv majorarea investiţiilor în infrastructura de reîncărcare a vehiculelor electrice, pentru a stimula cererea de maşini prietenoase cu mediul.

În primele 11 luni din acest an, vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 10,7%, la 983.099 unităţi.

În perioada ianuarie-noiembrie 2022, Dacia a vândut 26.282 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 66,07% faţă de perioada similară din 2021, când a înmatriculat 15.826 unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în primele 11 luni din acest an se află Nissan Qashqai, Vauxhall Corsa, Ford Puma, MINI şi Kia Sportage.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei. 

Related posts