Lamborghini a dezvăluit primul său supercar plugin hybrid – Revuelto

Da mai departe!

Lamborghini a prezentat, în premieră mondială, primul său automobil cu propulsie hibridă și încărcare la priză, botezat Revuelto, cunoscut până acum sub numele de cod LB744. Mașina are o accelerație de la 0 la 100 km/h de numai 2,5 secunde și trei motoare electrice.

Echipat cu un motor de 12 cilindri în V, cu o capacitate de 6.5 litri și o putere proprie de 813 CO, însoțit de trei motoare electrice care împreună generează o putere totală de 1.001 CP, noul Revuelto, care înlocuiește în gama Lamborghini modelul Aventador, duce constructorul italian, deținut de Volkswgen Group, în era electrificării, „o nouă eră” după cum a descris-o CEO-ul mărcii, Stephan Winkelman.

Motoarele electrice sunt distribuite în așa fel încât mașina să beneficieze de o tracțiune integrală eficientă, cu două motoare pe puntea față și unul care însoțește motorul pe benzină. Mașina pote rula inclusiv în mod exclusiv electric, dar numai pentru circa 10 km. Cuplul maxim oferit de cele patru motoare ajunge la 725 Nm, o valoare care a contribuit la reducerea accelerației de la 0 la 100 km/h cu 0,3 secunde, față de Aventador, la 2,5 secunde. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze cu dublu ambreiaj și opt trepte, amplasată în spatele motorului, o arhitectură pe care Lamborghini nu a mai folosit-o de câteva decenii. Lamborghini Revuelto beneficiază și de o caroserie revoluționară, care a preluat tehnologie regăsită în aeronautică, fiind folosită fibra de carbon pentru întreaga parte frontală, ceea ce contribuie la reducerea semnificativă a greutății suplimentare aduse de motoarele electrice și de baterie. Masa totală a acestui model ajunge la 1,77 tone, cu peste 200 kg mai mult decât Aventador. Deși prețul oficial nu a fost anunțat încă, reprezentanții companiei au precizat că mașina va costa „în jur de 500.000 de euro”.

Primele exemplare Revuelto vor fi livrate clienților care le-au comandat începând de la finalul acestui an, cei mai puțini norocoși fiind programați pentru 2024 și 2025. De altfel, Winkelmann a declarat că producția pentru primii doi ani a fost deja comandată. Lamborghini se pregătește pentru lansarea primului său automobil complet electric, în 2028, care va preceda și o nouă generație a SUV-ului Urus, de asemenea electrică 100%.

Related posts