Kia și Ionity: încărcare de mare putere cu prețuri per kWh reduse pentru clienții modelului EV6

Da mai departe!

Noul crossover electric Kia EV6 va fi disponibil alături de o rețea extinsă de stații de încărcare de mare putere și o platformă de plată integrată în Europa. În calitate de membru al parteneriatului cu IONITY, Kia poate oferi clienților prețuri reduse pentru încărcare la singura rețea paneuropeană de stații ultra-rapide de 350kW.

Una dintre numeroasele caracteristici high tech ale modelului Kia EV6 este pachetul său de baterii de 800 Volți, care oferă capacități de încărcare de mare putere pentru prima dată în acest segment. La punctele de încărcare IONITY este nevoie de doar 18 minute pentru a încărca bateria de la 10% la 80% și de mai puțin de 4.5 minute pentru 100 km, autonomia maximă a lui EV6 fiind de peste 510 km (WLTP).

Parteneriatul Kia cu IONITY oferă clienților acces la peste 400 de stații de încărcare de mare putere din 24 de țări europene. Rețeaua are un punct de încărcare la fiecare 120 km din rețeaua internațională de autostrăzi.

Jason Jeong, președinte al Kia Europe a comentat: „Parteneriatul nostru cu IONITY este o parte esențială a planurilor noastre de a face din automobilele electrice o opțiune mai viabilă și de a introduce 11 dintre ele pe piață până în 2027. O infrastructură sigură și de încredere, care susține capacitățile de înaltă tensiune ale automobilelor noastre, este vitală pentru a încuraja mai mulți oameni să treacă la mobilitatea electrică. Combinația dintre autonomia extinsă de ultimă generație a modelului Kia EV6 și accesul la rețeaua cuprinzătoare IONITY reimaginează experiența utilizatorului EV, oferind o călătorie perfectă prin acces ușor la o rețea vastă de încărcare, un proces simplu de plată, prețuri mai mici la electricitate și cel mai important, încărcare ultrarapidă.”

Rețeaua IONITY folosește standardul european de încărcare CCS (Combined Charging System) iar sursa de energie este 100% regenerabilă. Astfel, conducătorii de automobile electrice pot călători nu numai fără emisii, ci și cu amprentă de carbon neutră.

Șoferii noului model complet electric Kia EV6 vor vedea punctele de încărcare IONITY drept puncte de interes dinamice (POi -points of interest), putând verifica disponibilitatea stațiilor în timp real în sistemul de navigație. Clienții pot folosi apoi aplicația Kia Charge pentru a gestiona cu ușurință plățile combinate pentru încărcarea publică.

Kia oferă două pachete de tarife pentru a se adapta nevoilor utilizatorilor. Pachetul Access, care va fi disponibil mai târziu în acest an, costă doar 4,5 euro pe lună și oferă clienților prețuri inferioare mediei la energie – de 0,52 euro/ kWh comparativ cu nivelul de 0,79 euro / kWh disponibil la majoritatea stațiilor de încărcare publice din Europa. Pachetul Kia Power, care este disponibil din luna mai, se adresează utilizatorilor mai frecvenți care – pentru un abonament lunar de 13 euro – pot accesa prețuri ale energiei de la 0,29 Euro/kWh.

Un alt beneficiu pentru clienți vine cu aplicația Kia Charge: aceasta oferă acces nu numai la rețeaua IONITY, ci și la aproximativ 205.000 de puncte de încărcare din Europa, inclusiv conectori AC și DC, prin intermediul partenerului Kia, Digital Charging Solutions (DCS). Clienții își plătesc toate sesiunile de încărcare cu transparență deplină, printr-o soluție cu o singură factură lunară.

Related posts