Kia raportează vânzări globale în scădere în luna noiembrie 2021

Da mai departe!

Kia Corporation a înregistrat vânzări globale totale de 222.232 de unități în noiembrie 2021, o scădere cu 13.3% în comparație cu aceeași lună a anului trecut. Lipsa globală a aprovizionării cu semiconductori a dus la întreruperea producției, rezultând o scădere a vânzărilor.

Kia a înregistrat vânzări de 46.042 unități în Coreea de Sud, o scădere de 8.9% față de luna noiembrie 2020.

Modelele SUV au condus vânzările companiei pe piața sa internă. SUV-ul Sportage a înregistrat cel mai mare volum de vânzări cu 7.540 unități vândute și a fost urmat de SUV-ul Sorento care a înregistrat 4.903 de unități.

Vânzările din afara Coreei de Sud au scăzut cu 14.3% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, înregistrându-se 176.190 unități vândute.

Pe piețele din afara Coreei de Sud, SUV-ul Seltos a condus vânzările, înregistrând 22.929 unități vândute. Recordul a fost urmat de modelul Sportage care a vândut 20.992 unități, urmat de modelul Rio care a vândut 17.115 unități.

În continuare, ca răspuns la mediul de afaceri provocator cauzat de pandemia COVID-19 și penuria de semiconductori, Kia va continua să își ajusteze producția în mod flexibil în conformitate cu situația stocurilor și să minimizeze întreruperea producției. De asemenea, Kia asistă la o creștere treptată a producției de automobile începând cu luna septembrie. Până în prezent, Kia înregistrează o creștere de 7.6% a vânzărilor globale față de anul trecut, reflectând gama puternică de produse ale companiei.

Kia va continua să se concentreze pe impulsionareai vânzărilor și creșterea profitabilității prin noi modele, cum ar fi automobilul 100%  electric EV6 și noul SUV Sportage.

Related posts