Kia atinge un record de vânzări spectaculos pe piața europeană de automobile

Da mai departe!

Conform noilor cifre publicate astăzi de ACEA (Asociația producătorilor europeni de automobile), Kia a atins un nou record pe Bătrânul Continent, acaparând 5.4% din piața automobilelor de pasageri în octombrie. Acest lucru se datorează unei performanțe record în primele nouă luni ale anului, în care Kia a obținut o cotă de piață de 4.2% în Europa pentru trimestrul 3 2021.

În primele 10 luni ale anului 2021, înmatriculările automobilelor de pasageri au crescut cu doar 2.7% pe piețele UE, EFTA și Marea Britanie comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, subliniind și mai mult creșterea remarcabilă pe care Kia a obținut-o în Europa. Analiștii auto au prefigurat o perioadă de declin pentru piața europeană a automobilelor în ultima perioadă, iar aceste ultime cifre evidențiază a patra lună consecutivă în care înmatriculările au scăzut. Pe fondul scăderii cifrelor de piață din cauza pandemiei, a congestionării producției și a crizei semiconductorilor, cifra generală a vânzărilor din octombrie a fost cea mai scăzută de când au început înregistrările.

În total, în octombrie au fost vândute 798.693 de unități pe piețele EU, EFTA și Marea Britanie, dintre care cota de piață de 5.4% realizată de Kia a reprezentat 42.809 unități. Cifrele furnizate până în prezent arată o creștere impresionantă de 21.9% pentru marca coreeană care a vândut 430.525 de unități în 2021, comparativ cu 353.053 în aceeași perioadă a anului 2020.

Jason Jeong, președintele Kia Europe, a comentat: „2021 a fost un an provocator pentru toate industriile, iar sectorul auto a fost afectat de mai multe probleme. Cu toate acestea, a fost, de asemenea, un an de reflecție și creștere, care a văzut Kia transformându-se într-un furnizor de servicii de mobilitate sustenabilă potrivit pentru viitor, pe baza noilor noastre automobile electrificate și cu emisii reduse, care atrag clienții Kia vechi și noi și fac  mobilitatea sustenabilă o alegere realistă și accesibilă pentru toți. Această cotă de piață incredibilă de 5,4% reflectă puterea mărcii noastre și valoarea pe care produsele noastre o aduc pe piața europeană.”

Kia a început recent comercializarea în toată Europa a primului său automobil electric dedicat, EV6. Cu o autonomie de 528 de kilometri și încărcare ultra-rapidă, adăugarea modelului EV6 în gamă plasează Kia într-o poziție puternică pentru o creștere viitoare.

Related posts