Înscrierile în programul privind obţinerea de eco-vouchere pentru maşini mai puţin poluante s-au încheiat

Da mai departe!

Înscrierile în programul prin care Primăria Capitalei oferă 5.000 de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei pentru achiziţionarea de maşini mai puţin poluante în schimbul celor vechi, duse la casare, ori chiar electrocasnice şi electronice noi, cu clasă energetică superioară, s-au încheiat, iar 6.000 de bucureşteni s-au înscris.

Potrivit municipalităţii, pragul de 6.000 de înscrieri în aplicaţie a fost atins.

„Mă bucur că bucureştenii au răspuns în număr atât de mare iniţiativei Primăriei Municipiului Bucureşti şi că mii de persoane au dorit să renunţe la autovehiculele uzate, care prezintă un grad ridicat de poluare. (…) Vom continua să dezvoltăm noi programe benefice pentru Bucureşti şi pentru bucureşteni, astfel încât Capitala României să devină cât mai curând o metropolă europeană modernă, cu cât mai multe facilităţi pentru cetăţeni”, transmite primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Lista celor 6.000 de persoane înregistrate în aplicaţia PEVAUTO va fi publicată pe site-ul Primăriei Capitalei şi va cuprinde codul primit la înregistrare, iniţialele numelui şi prenumelui persoanei fizice / denumirea persoanei juridice, precum şi ora înregistrării. Vor fi acceptaţi în program primii 5.000 de proprietari eligibili, în ordinea înscrierii, după verificarea condiţiilor de eligibilitate.

De la momentul publicării listei beneficiarilor, aceştia au la dispoziţie 90 de zile ca să-şi radieze şi caseze maşina, urmând să încarce pe aplicaţie documentele care să dovedească acest lucru, precum şi faptul că nu are datorii la stat.

Lista magazinelor participante la program va fi publicată în curând.

Programul se adresează atât persoanelor fizice, cu domiciliul stabil în Municipiul Bucureşti, cu vârstă minimă de 18 ani, proprietari unici ai autovehiculelor uzate şi care nu au obligaţii de plata la bugetul local şi bugetul de stat, cât şi persoanelor juridice, cu sediul social în Municipiul Bucureşti, proprietari unici ai autovehiculelor uzate, care nu au obligaţii de plata la bugetul local şi bugetul de stat şi nu au fost condamnate pentru infracţiuni împotriva mediului.

Proiectul prevede ca Primăria Capitalei să ofere 5.000 de eco-vouchere ca primă de casare, în valoare de 9.000 de lei fiecare. Tichetul se oferă în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat care este înmatriculat în Bucureşti, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou Euro 6, non-diesel sau electrice. Beneficiarii pot fi persoane fizice sau juridice de drept privat, cu domiciliul sau reşedinţa în Capitală. Voucherul de 9.000 de lei oferit de Primăria Capitalei nu se cumulează cu tichetul Rabla.

Un amendament adus de primarul Capitalei, Gabriela Firea, în şedinţa din luna iulie, când a fost adoptat acest proiect, prevede că voucherul se oferă şi pentru achiziţionarea de electrocasnice.

Related posts