Honda și Toyota vor acorda cele mai mari creșteri salariale din ultimele decenii

Da mai departe!

Doi dintre cei mai mari producători auto din Japonia, Toyota și Honda, au acceptat cele mai mari creșteri salariale din ultimele decenii.

Toyota Motor, cel mai mare producător auto nipon și mondial, a anunțat că va accepta cererea sindicatului de a obține cea mai mare creștere a salariului de bază din ultimii 20 de ani și o majorare a bonusurilor, în contextul în care Japonia a intensificat apelurile către companii pentru creșterea salariilor.

Fiind unul dintre cei mai mari angajatori din Japonia, Toyota este un punct de referință pentru negocierile salariale de primăvară, care sunt în plină desfășurare la marile companii nipone, notează Reuters. Și Koji Sato, noul președinte al Toyota, a declarat că decizia de a accepta în totalitate cererile sindicatului a stabilit un punct de referință pentru negocierile salariale și încurajează restul industriei auto să urmeze exemplul. Sindicatul Toyota, care reprezintă 357.000 de lucrători din grup, a declarat că majorarea salariului de bază pe care a solicitat-o este cea mai mare din ultimele două decenii, deși nu a detaliat mărimea majorării. În condițiile în care inflația se află la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani, Japonia este mai presată ca niciodată să crească salariile pentru a relansa consumul.

După Toyota, Honda a anunțat că va majora salariile cu 5%, procent ce include cea mai mare creștere a salariului de bază din ultimii 30 de ani.

Related posts