Grupul Infineon se așteaptă ca criza aprovizionării cu semiconductori să continue până la finalul lui 2022

Da mai departe!

Eforturile industriei cipurilor de face faţă comenzilor vor continua deoarece perturbările din lanţurile de aprovizionare ar putea dura până la finalul lui 2022, a afirmat Helmut Gassel, directorul de marketing al producătorului german de semiconductori Infineon, într-un interviu acordat publicaţiei Handelsblatt.
„Perturbările din lanţurile de aprovizionare se vor extinde şi în 2022 şi ar putea dura până la finalul anului”, a declarat Helmut Gassel, membru al Board-ului Infineon.

În acelaşi timp, cererea este în continuare ridicată, în urma accentului pus pe digitalizare pe plan global, a explicat oficialul companiei germane. Acesta a adăugat: „Până acum, nu am înregistrat anulări ale comenzilor”.

Grupul german Infineon se numără printre cei mai mari producători mondiali de semiconductori, un sector afectat de un dezechilibru inedit între o cerere la cel mai ridicat nivel şi o ofertă insuficientă, în special ca urmare a perturbărilor provocate de criza Covid-19.

În sectorul auto, prima piaţă pentru Infineon, cererea de componente este foarte puternică, alimentată de boom-ul vânzărilor de automobile electrice. Însă producătorii de automobile trebuie să concureze cu alte industrii mari consumatoare de cipuri, precum calculatoarele personale, smartphone-uri şi obiecte conectate, care captează o mare parte din oferta de semiconductori.

În trimestrul aprilie-iunie 2021, cifra de afaceri a Infineon a crescut cu 1% comparativ cu trimestrul precedent până la 2,72 de miliarde euro.

Related posts