General Motors şi Ford Motor au ajuns la un acord de închidere a conflictului legat de utilizarea numelui „BlueCruise”

Da mai departe!

General Motors şi Ford Motor au ajuns la un acord de închidere a conflictului legat de utilizarea numelui „BlueCruise” pentru comercializarea tehnologiei de conducere hands-free, transmite Reuters.

Într-un document depus în instanţă, cei doi producători de automobile au afirmat că ”se află într-un proces de retragere a pretenţiilor şi contra-pretenţiilor în această chestiune”.

Un judecător a fost de acord să respingă procesul cu condiţia ca producătorii auto să finalizeze acordul în termen de 60 de zile. Detaliile nu au fost făcute publice.

Un purtător de cuvânt al Ford a spus că acordul nu a fost finalizat dar că al doilea mare producător auto din lume va ”continua să utilizeze numele BlueCruise, aşa cum facem în prezent pentru F-150 şi Mustang Mach-E şi în viitor pentru 2022 Expedition”.

GM a anunţat că ambii constructori auto ”au rezolvat amiabil cazul şi procedurile asociate. În prezent nu dorim să comentpm mai mult”.

În luna iulie, GM şi filiala sa de robo-taxiuri Cruise au înregistrat un proces pentru a opri Ford să utilizeze numele BlueCruise. GM afirma în iulie că producătorii auto au purtat ”discuţii îndelungate” pe acest subiect dar nu au reuşit să îl rezolve.

Anterior, Ford a afirmat că procesul înregistrat de GM la un tribunal federal din California ”este nejustificat şi ridicol”, arătând că ”şoferii au înţeles de ani de zile ce este cruise control, fiecare producător auto îl oferă, cruise fiind o prescurtare obişnuită pentru funcţia respectivă”.

Divizia pentru vehicule autonome Cruise a GM a fost înfiinţată în 2013.

Ford a anunţat că va folosi numele BlueCruise pentru tehnologia sa de conducere hand-free în luna aprilie a acestui an.

Related posts