Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari

Da mai departe!

Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut toate acţiunile de clasă B, în valoare de aproximativ 14,1 miliarde de coroane suedeze (1,32 miliarde de dolari), transmite Bloomberg.

Vânzarea „este în conformitate cu strategia pe termen lung”, iar Geely va rămâne al doilea mare investitor în Volvo, cu 88,5 milioane acţiuni de clasă A, a informat într-un comunicat grupul chinez.

„Ajustarea strategică de către Geely şi includerea AB Volvo în portofoliul său de investiţii şi de producţie auto este parte a strategiei diversificate de investiţii şi de gestionare a riscului”, a precizat compania.

Geely a vândut 49,5 milioane acţiuni la un preţ de 285,9 coroane suedeze fiecare, un discount de 2,2% faţă de preţul de la închiderea şedinţei bursiere, prin intermediul băncilor BofA Securities, Goldman Sachs Bank Europe şi Barclays.

La Bursa de la Hong Kong, divizia listată a Geely înregistra vineri un declin de peste 3%.

În primul trimestru din 2024, Volvo a raportat un profit operaţional peste estimările analiştilor, pe fondul majorării preţurilor la camioane.

Geely şi-a redus în ianuarie participaţia deţinută la Volvo AB, după ce în noiembrie vânduse acţiuni la producătorul de maşini Volvo Car.

Controlat de miliardarul Li Shufu, grupul Zhejiang Geely Holding Group Co. deţine participaţii la mai multe companii europene producătoare de automobile. Pe lângă Volvo Cars, Geely este acţionar la Lotus Technology şi la Aston Martin Lagonda Global Holdings Plc. La începutul acestui an Geely a semnat un acord cu Renault SA pentru a-şi combina activele din domeniul motoarelor cu combustie.

Related posts