Ford a lansat noul KA+

Da mai departe!

Ford Europa a lansat noul autoturism de mici dimensiuni – KA+. Acesta este un vehicul de familie care completează gama din care face parte Fiesta și B-Max.

Alăturându-se gamei Ford de autoturisme de mici dimensiuni împreună cu cel mai bine vândut model Fiesta, KA+ oferă o alternativă nouă pentru cumpărătorii europeni care doresc un autoturism stilat, bine echipat şi de înaltă calitate la un preţ de plecare pentru piata din România de la 9900 Euro TVA inclus.

Clienţii din Romania pot comanda acest model începând cu luna septembrie, iar primele livrări vor fi făcute la sfârşitul acestui an; noul Ford KA+ este un hatchback cu 5 uşi bazat pe platforma globală Ford pentru autoturisme de mici dimensiuni şi oferă spaţiu generos pentru cinci persoane cu o lungime generală de mai puţin de 4 metri.
KA+ este puţin mai scurt decât Fiesta, dar este cu 29 de milimetri mai înalt, cu un interior optimizat care oferă cel mai mare spaţiu în zona capului pentru pasagerii din faţă şi spaţiu pentru picioare pentru pasagerii din spate în clasa din care face parte.

KA+ este un autoturism foarte practic, având un portbagaj cu capacitate de 270 de litri – suficient pentru două valize mari – plus plierea 60/40 a banchetei spate şi 21 de spaţii de depozitare pentru obiecte mici în habitaclu.
Zonele de depozitare includ MyFord Dock în centrul panoului de bord, care permite pasagerilor să depoziteze, monteze şi încarce dispozitive mobile precum telefoane şi sisteme de navigaţie, precum şi spaţii de depozitare în portierele din faţă care pot susţine o sticlă de 1 l, o sticlă de 0.5lşi o umbrelă mică. Un spaţiu de depozitare ascuns lacapătul panoului de bord este accesibil doar când uşa şoferului este deschisă, permiţând ascunderea obiectelor valoroase.

Inspirându-se din cel mai recent limbaj de design Ford, exteriorul stilat, bine proporţionat, are o grilă trapezoidală distinctă montată la înălţime cu faruri mari, care se continuă pe capotă. Toate modelele KA+ oferă un finisaj inteligent, integrat, cu detalii cromate pentru grila din faţă, iar barele de protecţie, mânerele portierelor şi oglinzile exterioare au aceeaşi culoare ca şi caroseria.
Interiorul are un finisaj granulat atrăgător pe panoul de bord şi materiale ornamentale contemporane rezistente, cu o culoare stilată cenuşiu închis. Accentele cromate distinctive sunt aplicate în zone tactile cu vizibilitate sporită precum mânerele de deschidere a portierelor, butoanele de control al consolei centrale şi fantele de ventilaţie.

Noul KA+ are o gamă de grupuri motopropulsoare simplificate bazate pe noul motor pe benzină eficient Duratec de 1,2 l,. Disponibil în versiuni de 70 CP şi 85 CP, motorul de 1,2 l este derivat din aceeaşi gamă ca motorul de 1,25 l disponibil pentru Fiesta şi are temporizare variabilă dublă independentă a arborelui cu came care sporeşte performanţa, eficienţa consumului de carburant şi reduce emisiile.
Combinat cu o transmisie manuală cu cinci viteze standard, motorul de 1,2 l a fost construit pentru a oferi eficienţă şi manevrabilitate, cu o plajă largă a cuplului ce face ca autoturismul să fie uşor şi plăcut de condus atât în oraş cât şi la drum lung.

Anvelopele cu rezistenţă redusă la rulare şi detalii aerodinamice îmbunătăţite, precum bara de protecţie faţă şi deschiderile grilei contribuie de asemenea la eficienţa îmbunătăţită. Ambele opţiuni de motor au emisii CO2 de 114 g/km şi un consum mixt de carburant de 5,0 l/100 km (56,5 mpg).**

O versiune de înaltă eficienţă de 85 CP este disponibilă pe anumite pieţe, cu un raport final mai mare şi o calibrare unică, oferind emisii CO2 de 110g/km.

Noul KA+ a fost dezvoltat pentru a asigura o dinamică agilă şi a fi uşor de condus. Pentru a oferi dinamica şofatului dorită, KA+ are un şasiu unic cu caracteristici special concepute, inclusiv sistemul de direcţie, arcurile şi amortizoarele, bara anti-ruliu faţă, axul de torsiune spate şi anvelopele, precum şi un sub-cadru faţă şi suporturi ale motorului îmbunătăţite.

De asemenea, vehiculul a trecut printr-un program extins de dezvoltare pentru a asigura confort şi rafinament îmbunătăţite în condiţii de şofat specific europene, graţie mai multor măsuri precum minimalizarea zgomotelor cauzate de vânt, trafic şi grupul motopropulsor.
După reglarea finală şi operaţiunile de dezvoltare de la centrul european de testare Ford de la Lommel Belgia, şi după test drive-urile extinse de pe drumurile europene, KA+ oferă clienţilor o experienţă plăcută şi confortabilă.

Clienţii pot selecta dintre cele două versiuni KA+, un model standard de 70 CP şi un model de 85 CP care are în plus:

  • Aer condiţionat manual
  • Sistemul Ford de comunicaţii şi divertisment activat vocal SYNC, care permite activarea vocală a unei game variate de aplicaţii pentru smartphone
  • Ford MyKey, care permite proprietarilor să seteze limitele maxime ale vitezei şi volumului audio şi se asigură că funcţiile de siguranţă nu sunt dezactivate. MyKey este o tehnologie ideală pentru părinţii care permit şoferilor tineri şi neexperimentaţi să le conducă maşinile

Toate modelele KA+ oferă specificaţii extinse standard inclusiv geamuri faţă şi oglinzi exterioare actionate electric, , inchidere centralizata cu telecomanda, sistem de siguranţă cu 6 airbag-uri, Electronic Stability Control cu funcţia Hill Start Assist, Speed Limiter şi Ford Easy Fuel.

La modelul de 85 CP, clienţii pot specifica o gamă de funcţii opţionale care includ: aer condiţionat automat , volan imbracat in piele, scaune faţă încălzite, , senzori de parcare spate, geamuri spate actionate electricşi oglinzi exterioare rabatabile electric şi încălzite, geamuri fumurii şi jante aliaj de 15”.

Related posts