DS Automobile va deveni din 2024 o marcă 100% electrică

Da mai departe!

  • DS Automobiles, brandul premium avangardist al grupului Stellantis, devine o marcă 100% electrică, pentru a anticipa schimbările profunde ale industriei auto. Din 2019, toate modelele DS au fost electrificate, iar începând cu 2024, toate modelele noi lansate de marca DS Automobiles vor fi 100% electrice. În 2024, marca DS Automobiles va lansa primul proiect 100% electric din cadrul grupului Stellantis, bazat pe platforma STLA MEDIUM.

Încă de la lansarea sa, DS Automobiles s-a aflat în fruntea electrificării, cu o gamă de vehicule 100% electrificate comercializate începând cu anul 2019. Grație modelelor DS 3 CROSSBACK E-TENSE 100% electric, DS 4 E-TENSE, DS 7 CROSSBACK E-TENSE și DS 9 E-TENSE plug-in hybrid cu o putere cuprinsă între 225 și 360 CP, toate modelele DS sunt oferite cu motorizări electrificate.

În 2020, marca DS Automobiles a fost lider european în segmentul vehiculelor multi-energie, cu cele mai scăzute emisii medii de CO2 (83.1g/km), datorită gamei sale de vehicule electrificate (30% din înmatriculări).

Această strategie își propune să ofere eficiență tehnologică, dinamism și rafinament și garantează o mobilitate fluidă în fața reglementărilor tot mai stricte în ceea ce privește utilizarea mașinii, în special în centrul orașelor.

Pionier al inovației, Marca devine 100% electrică și participă în continuare la Campionatul de Formula E. Primul constructor auto premium care participă în acest campionat, DS Automobiles este singura marcă care a câștigat două titluri consecutive la categoria Echipe și Piloți. DS Automobiles a anunțat că va participa la acest campionat până în 2026 și a început dezvoltarea unei noi generații de monoposturi, mai puternice și mai eficiente. Acest laborator tehnologic va asigura un progres continuu pentru modelele de serie.

Începând cu 2024, DS Automobiles își va consolida oferta odată cu comercializarea modelului DS 4 în versiune 100% electrică. Marca va prezenta apoi un nou model, inaugurând primul program 100% electric al Grupului Stellantis, bazat pe platforma STLA MEDIUM. Echipat cu o baterie de înaltă capacitate, de până la 104kWh, pentru o autonomie de 700 kilometri, acest viitor model va oferi o tehnologie și un rafinament de excepție, cu specificații tehnice adaptate nevoilor clienților mărcii DS Automobiles.

Pe lângă dezvoltarea ofertei de motorizări, marca DS Automobiles și-a stabilit obiectivul de a reduce amprenta de carbon,  în cadrul procesului inițiat de Stellantis. Ca parte a implicării în tranziția energetică, vor urma și alte proiecte de cercetare ambițioase, prin dezvoltarea de materiale inovatoare.

Related posts