DS Art Leather – interioarele cu expertiză franțuzească

Da mai departe!

Luxul franțuzesc a pășit în industria auto printr-o serie de caracteristici originale – una dintre acestea este Art Leather, oferită de DS Automobiles la bordul noilor DS 3 CROSSBACK, DS 7 CROSSBACK și DS 9 și inspirată de finisajele celor mai buni artizani ce confecționează articole din piele.

Un Calcéophile – un cuvânt nou care se referă la iubitorii de încălțăminte – ar putea fi ușor inspirat din finisajele DS Art Leather. Această semnătură este creată din patina obținută de meșterii pielari. Prelucrarea pielii, realizată de cizmarii de renume, este rezultatul priceperii și măiestriei atât de iubite de Studioul DS DESIGN din PARIS.
Trecerea de la munca celor mai buni meșteri la construirea unei mașini nu se face întâmplător, iar transferul a fost condus de spiritul inovației DS Automobiles. Finisajul special aplicat pielii, prezentat pentru prima oară odată cu dezvăluirea conceptului DS E-TENSE, a fost realizat în întregime manual, ca o creație haute couture. Lansarea noului DS 7 CROSSBACK a prilejuit pentru prima dată materializarea acestei priceperi la bordul unui automobil de serie.
Care este secretul Art Leather?
În restrânsa lume a celor care crează interiorul unui automobil, Art Leather, așa cum o vede clientul, este un reper. „Toată lumea și-o dorește”, zâmbește Sabine Pannetrat, Manager Colors and Materials la DS DESIGN STUDIO PARIS. „Luxoasa lume a artizanilor pielari a constituit inspirația noastră pentru a realiza acest concept. Am urmărit în mod special crearea acestui efect, pentru că arată foarte bine. Poți realiza un finisaj de acest fel doar utilizând un material rafinat, cum ar fi pielea Nappa”.
Provocarea a fost reprezentată de transpunerea unei expertize care se realizează, de obicei, manual, într-una dedicată produselor de serie. O selecție de pigmenți și cantități diferite ne-a permis să găsim cea mai potrivită tehnică pentru a acoperi cerințele noastre. „Au fost numeroase încercări cu tehnologie preluată din alte industrii”, adaugă Sabine.
Pielea Nappa este confecționată folosind inovații inspirate de expertiza consolidată de-a lungul a câteva secole. Suprafața este modelată cu ajutorul șabloanelor. Această tehnică oferă rezultate de neegalat: finisajul este unic pentru fiecare model.
Prin intermediul inspirațiilor DS OPERA Art Basalt Black (DS 3 CROSSBACK și DS 7 CROSSBACK) și DS OPERA Art Rubis (DS 9), efectul patinei Art Leather reacționează diferit la lumină. În funcție de cum este acoperită partea orizontală sau verticală, reflecțiile luminii sunt diferite. Iar acest lucru subliniază caracterul unic al fiecărui DS!

Post-production : Astuce Productions
Post-production : Astuce Productions

Related posts