Directorul Lamborghini spune că poate absorbi vânzările pierdute în Rusia prin redirecţionare spre alte pieţe

Da mai departe!

Constructorul italian de automobile sportive Lamborghini poate acoperi vânzările pierdute ca urmare a deciziei sale de a înceta afacerile în Rusia, după invadarea Ucrainei, a declarat luni directorul general Stephan Winkelmann, transmite Reuters.

Winkelmann a precizat că anul trecut Lamborghini a vândut un număr record de aproximativ 200 de automobile în Rusia, din cele 8.405 de comercializate la nivel mondial.

„Automobilele pe care ni le-am planificat să le producem pentru Rusia în acest an pot fi absorbite cu uşurinţă de alte pieţe. Aşteptăm să vedem cum va evolua situaţia în Ucraina dar dacă nu se va schimba nu vom avea nicio problemă să absorbim acea cerere graţie comenzilor solide şi listelor de aşteptare”, a precizat directorul general de la Lamborghini.

Constructorul auto italian, parte a grupului Volkswagen via marca Audi, intenţionează ca în 2023 să înceapă să ofere şi vehicule hibride urmând ca de la finele lui 2024 şi începutul lui 2025 întreaga sa linie de modele, compusă din Huracan, Aventador şi SUV-ul Urus, să devină automobile de tip hibrid plug-in.

Primul vehicul complet electric al Lamborghini ar urma să fie lansat în a doua jumătate a deceniului iar producţia se va realiza la cartierul general al firmei din apropiere de Bologna, nordul Italiei. „Este loc acolo pentru creşterea producţiei”, a spus Winkelmann, fără a oferi o ţintă cu privire la producţia viitoare de automobile Lamborghini.

Winkelmann a anunţat însă că producătorul italian va prezenta în acest an două noi versiuni ale modelului Huracan precum şi un ‘face lift’ al SUV-ului Urus.

Guvernele din întreaga lume au început să propună diferite termene limită, precum 2030, pentru scoaterea din producţie a automobilelor cu combustie internă, pentru a putea să îşi atingă obiectivele de mediu. Însă pentru producătorii de super-caruri abandonarea motoarelor cu combustie internă este atât o provocare tehnică cât şi una emoţională. Zgomotul unui motor de 12 cilindri este o componentă crucială a mărcii Lamborghini, la fel ca şi stilul agresiv al automobilelor produse de constructorul italian. 

Related posts