Dacia lansează o nouă versiune de echipare pentru modelele sale – Extreme

Da mai departe!

La începutul acestui an, la Salonul Auto de la Bruxelles, Dacia a prezentat în avanpremieră, pe modelul Spring, noul nivel de echipare intitulat Extreme. De acum, acesta este disponibil pe alte trei modele ale gamei Dacia. Versiunea Extreme devine vârful de gamă al modelului Sandero Stepway și înlocuiește totodată, în mod permanent, seria limitată cu același nume, disponibilă pe modelele Jogger și Duster. Comenzile în România pentru noua gamă Extreme s-au deschis astăzi.

Versiunea Extreme are următoarele elemente distinctive: la exterior vine cu noile culori Cedar Green (pe modelele Stepway, Jogger și Duster) și Slate Blue (pe Spring), antenă radio de tip „coadă de rechin” vopsită în culoarea Glossy Black (pe Stepway, Jogger și Duster), numele modelului este înscris cu litere de culoare Copper Brown pe barele de pavilion (pe Stepway, Jogger și Duster). În cazul modelului Spring, ornamentele de pe barele de pavilion sunt de asemenea de culoare Copper Brown, aceeași culoare, Copper Brown se regăsește pe carcasele oglinzilor retrovizoare, pe ornamentele din centrul roților și pe sigla Dacia de pe hayonul tuturor celor patru modele, modelele Spring, Stepway și Jogger dispun de un stripping specific pe ușile din față, care amintește de elementul distinctiv similar al modelului Duster, ornamente de culoare Copper Brown la nivelul proiectoarelor de ceață (pe Stepway și Jogger) și la nivelul blocului optic pe modelul Spring, protecții laterale cu motiv specific (pe modelele Spring, Stepway și Jogger), jante din aliaj de culoare Glossy Black (17’’ pe Duster și 16’’ pe Stepway și Jogger), protecții ale aripilor din plastic și ornament cu motiv specific pe montantul central (pe Duster) și ornament din plastic la nivelul aripilor față cu elemente de culoare Copper Brown (pe Duster)

la interior modelele au un nou material textil de culoare gri, intitulat MicroCloud, își face apariția pe gama Extreme (pe modelele Stepway, Jogger și Duster). Acest material, utilizat pe panourile ușilor și pe scaune este disponibil totodată și pe planșa de bord a modelelor Stepway și Jogger. Materialul MicroCloud a fost special dezvoltat pentru utilizarea în interiorul automobilelor, fiind rezistent la uzură și ușor de curățat. Aspectul său este apropiat de cel al catifelei iar materialul este moale și plăcut la atingere. Sigla Dacia Link este imprimată pe spătarul scaunelor din față, covorașe de cauciuc cu motiv specific sunt disponibile pentru toate locurile, inclusiv pentru rândul 3, în cazul versiunii Jogger cu 7 locuri, ornamente de culoare Copper Brown pe panourile ușilor din față și pentru conturul aeratoarelor, praguri ale ușilor cu motiv specific, conturul manetei schimbătorului de viteze este de culoare Copper Brown (pe Duster), protecția cauciucată a schimbătorului de viteze are cusături de culoare Copper Brown (pe Duster), conturul ecranului de navigație este de culoare Copper Brown (pe Spring).

ELECTRIC 65 : motor mai puternic pentru SPRING extreme

Odată cu lansarea versiunii Extreme a modelului Spring, Dacia a inaugurat noul motor ELECTRIC 65 (65 CP / 48 kW). Disponibilă doar pe nivelul de echipare Spring Extreme, această nouă motorizare, asociată cu un nou reductor specific (cu rol de demultiplicare a cuplului transmis roților), permite accelerații și reprize mai energice pe o plajă de utilizare extinsă, oferind mai multă plăcere la volan.

Cu noul motor ELECTRIC 65, Spring Extreme dispune de o autonomie de 220 km în ciclul WLTP Mixt (și de 305 km în ciclul WLTP City). Motorul ELECTRIC 45 (45 CP / 33 kW) rămâne disponibil pe nivelul de echipare Essential.

EXTENDED GRIP : soluția pentru ieșirile În afara drumurilor amenajate

Rularea pe drumuri noroioase, înzăpezite sau alunecoase se poate dovedi deosebit de dificilă pentru un vehicul cu două roți motrice. Sistemul „Extended Grip” este soluția ingenioasă oferită de Dacia pentru cei care doresc să pornească fără griji și pe drumuri neamenajate.

Disponibil în serie pe versiunea Extreme (pe modelele Stepway și Jogger), sistemul „Extended Grip” (care poate fi activat printr-un buton aflat pe consola centrală), permite o aderență suplimentară pe suprafețele dificile, prin adaptarea setărilor sistemului de control electronic al stabilității (ESP).

Primul element din gama de accesorii denumită generic „InNature” este pachetul Weekend.

Disponibil pe toate versiunile Jogger, pachetul Weekend permite, în doar câteva minute, transformarea habitaclului      într-un spațiu pentru dormit. Este un accesoriu care poate fi montat și demontat cu ușurință pe toate vehiculele Jogger produse de la lansare. În cazul configurației cu 7 locuri, scaunele de pe rândul al treilea trebuie extrase înainte de montarea pachetului. Acesta este simplu și ușor de instalat.

Simplu : pachetul este alcătuit din 3 elemente: un pat pentru două persoane care se poate monta în mai puțin de două minute, un suport plat și o ladă care servește drept spațiu de depozitare.

Ușor de instalat : pachetul cântărește mai puțin de 50 kg cu tot cu saltele.

Un spațiu de încărcare optimizat, un pachet Weekend discret și dimensiuni generoase.

Atunci când tableta de deasupra spațiului pentru bagaje este instalată în poziție, pachetul nu este vizibil iar Jogger arată ca un model obișnuit cu 5 locuri. Modul ingenios de deschidere și închidere al lăzii din lemn permite un acces ușor la spațiul de încărcare disponibil (cu un volum de 220 litri) indiferent dacă patul este desfăcut sau pliat. Atunci când este instalat, capacul lăzii, pe care este imprimată sigla Dacia, poate fi folosit ca un raft.

Sistemul asigură un spațiu de dormit confortabil, dispunând de saltele cu lungimea de 190 cm și cu o lățime de 130 cm la nivelul ușilor din spate. Spațiul disponibil în poziția culcat este de minim 60 cm de la nivelul capului până la plafon.

Pachetul Weekend poate fi completat cu următoarele accesorii:jJaluzele pentru toate geamurile, asigurând intimitate și control asupra luminii și un cort exterior care se poate atașa într-un mod ingenios la mașină atunci când hayonul este deschis, oferind un spațiu de campare mai generos.

Related posts