Capitalizarea de piaţă a Ford a depăşit pentru prima dată 100 de miliarde de dolari

Da mai departe!

Capitalizarea de piaţă a Ford Motor a depăşit joi pentru prima dată 100 de miliarde de dolari, din ce în ce mai mulţi investitori mizând pe strategia de electrificare a producătorului auto din Detroit, transmite Reuters.

Cotaţia acţiunilor a urcat joi după amiază cu 3,7%, după ce anterior atinseseră cel mai ridicat nivel din peste 20 de ani. Anul titlurile, valoarea acţiunilor a crescut mai mult decât dublu.

Capitalizarea de piaţă Ford este acum mai ridicată decât a rivalului General Motors (aproximativ 88,61 miliarde de dolari). Cea mai valoroasă companie auto din lume este Tesla Inc, a cărei capitalizarea bursieră a depăşit în octombrie 1.000 de miliarde de dolari.

Avansul cotaţiei acţiunilor Ford vine pe fondul planurilor de dublare a producţiei pentru versiunea electrică a popularei camionete F-150, la 150.000 de vehicule, ca parte a strategiei agresive de electrificare a directorului general Jim Farley. Acesta informase recent că cererea pentru SUV-ul electric Mustang Mach-E a ajuns la 200.000 de unităţi, iar compania ia măsuri pentru majorarea producţiei de vehicule electrice. Ford a început să producă Mach-E în China şi majorează producţia în Mexic.

Producătorul auto american anunţase recent că se aşteaptă în 2021 la un profit operaţional între 10,5 şi 11,5 miliarde de dolari, şi va plăti dividende trimestriale de 10 cenţi pe acţiune, după ce în martie 2020 suspendase plata dividendelor, pe fondul efectelor pandemiei.

După ce au atins un nivel scăzut în martie 2020, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus, acţiunile Ford au urcat constant, sprijinite de majorarea cererii pentru automobile. De când Jim Farley a devenit director general în 2020 şi s-a angajat să investească masiv în vehiculele electrice, preţul acţiunilor s-a dublat.

Related posts