Bugatti W16 Mitral este cel mai tare roadster și probabil ultima mașină cu performantul motor W16

Da mai departe!

Bugatti a ținut să anunțe sfârșitul erei motoarelor W16 cu un vehicul spectaculos. Modelul Mistral, derivat din Chiron este cel mai rapid și mai spectaculos roadster din lume. Prezentarea modelului Mistral adaugă un plus de relevanță pe piață prin postura de ultim vehicul Bugatti cu motor W16.

Rezultatul științei celor de la Bugatti de a produce spectacol este și anunțul făcut la prezentarea de la Pebble Beach Concours d’Elegance din California conform căruia toate cele 99 de exemplare ale noului model care vor fi produse au deja proprietari.

Ciudată pentru mulți, această închidere a cataloagelor de comenzi înainte chiar ca mașina să fie văzută „pe viu”, este rezultatul multor ani de muncă la nivel de imagine și performanță. Pentru unele mărci exclusiviste, printre care și Bugatti, este suficient să anunțe în lumea colecționarilor pregătirea unui nou vehicul în serie limitată că telefoanele de la biroul de vânzări încep să sune frenetic. Dacă la promisiunea unui nou vehicul spectaculos este adăugată și titulatura de ultim model cu motor W16 lucrurile o iau razna cu totul, întreaga producție fiind vândută în doar câteva ore. Și asta chiar dacă prețul este, precum cel al lui Bugatti Mistral, de cinci milioane de euro.

Acesta este primul model prezentat după ce s-a creat parteneriatul dintre marele grup european, prin divizia sa Porsche, și croații de la Rimac. Având în spate toate tehnologiile disponibile în cadrul grupului, inginerii Bugatti reușesc cu fiecare nou model să împingă performanțele la limita imposibilului.

În cazul Bugatti Mistral, motorul w16 de 8.0 litri, cu patru turbine, împrumutat și el de la Chiron SuperSport, dezvoltă nu mai puțin de 1.578 CP și, cuplat la o cutie cu dublu ambreiaj și șapte trepte, poate propulsa mașina până la peste 300 km/h. Performanțele spectaculoase ale roadsterului sunt influențate și de câteva modificări caroseriei din fibră de carbon față de modelele coupe Chiron și La Voiture Noire. Astfel, Mistral are un pachet aerodinamic modificat în special în zona prizelor de aer și ale direcționării curenților de aer.

Pentru a sublinia importanța modelului Mistral în istoria Bugatti, Mate Rimac, CEO al companiei Bugatti Rimac, a declarat că „pentru ultima apariție a legendarului motor W16 al Bugatti am decis că trebuie să producem un roadster. Peste 40% dintre toate vehiculele pe care Bugatti le-a creat vreodată au fost decapotabile, stabilind o lungă linie de simboluri ale performanței care, până astăzi, sunt venerate în întreaga lume. În epoca Chiron nu a existat niciun roadster, așa că introducerea lui W16 Mistral continuă moștenirea roadsterelor”.

Related posts