BMW R nineT Scrambler – eleganță

Da mai departe!

Prima motocicletă testată în acest sezon este BMW R nineT Scrambler. Eleganța este cuvântul care definește această motocicletă, construită intr-un stil clasic, farul rotund, vitezometrul analog si rezervorul din oțel in culoarea monolit metalizat mat ii dau un farmec de înaltă calitate.

După cum sugerează și numele „Scrambler”, are un aspect retro, care se bazează pe o imagine off-road, fiind destinat caracterelor puternice, care doresc o motocicletă pură.
Acest model păstrează spiritul și caracterul modelului R nineT, fiind echipat cu același motor boxer de 1.170 cmc, normă de poluare EURO 4, cu șase trepte de viteză, răcit cu aer care dezvoltă 110 CP la 7.750 RPM, având un cuplu de 119 NM la 6000 RPM, cu transmisie prin arbore cardanic, îi dă motocicletei o fortă de tracțiune impresionantă.
Scramblerul de la BMW a fost creat pentru cei care vor o motocicletă puternică, destinată oricărui drum, asfaltat sau neasfaltat. Este echipată la fel ca R1200 GS, cu roti spițate, roata față fiind de 19” și este montată pe o furcă telescopică cu jambe de 43 mm, cu o cursă lungă a suspensiei pentru a face față și traseelor off-road, iar in partea spate avem o roată de 17 inch fiind montată pe o basculă motobraț din aluminiu și amortizor central cu pretensionarea arcului reglabilă hidraulic. ABS-ul , decuplabil din buton, este standard, iar frânarea se face pe două discuri de 320 mm și etriere Brembo cu patru pistonașe pentru partea din față iar pe spate găsim un disc de 265 mm și etrier Brembo cu două pistonașe.
Motorul este inima adevărată a acestei motociclete, cu vibrații in staționare, plăcute pentru aceasta.Incă de la turații joase motorul boxer răspunde foarte bine la deschiderile clapetei de accelerație. Performanța acestui motor, ajutat de greutatea motocicletei (220 kg cu plinurile făcute) și rapoartele de transmisie nu foarte lungi fac din Scrambler o motocicletă agilă și performantă care combină foarte bine calitațile unei motociclete off-road cu cele ale unei motociclete de oraș oferind o manevrabilitate excelentă.
Ghidonul inălțat și repozitionarea șeii comparativ cu R nineT, fac din Scrambler o motocicletă complexă și potrivită pentru toate tipurile de rideri.
Design-ul și sunetul sistemului de evacuare Akrapovic completează imaginea unei motociclete puternice și stilată .

Related posts