BMW investeşte masiv în vehicule electrice şi are ca obiectiv o marjă de profit mai ridicată

Da mai departe!

Bayerische Motoren Werke (BMW) speră să revină la obiectivul său de dinainte de pandemie privind marja de profit, pe fondul redresării economiei globale, dar va trebui să-şi simplifice portofoliul de vehicule, în urma investiţiilor masive în maşini electrice, a afirmat directorul general Nicolas Peter, într-un interviu acordat Reuters.

Comenzile au scăzut din cauza celor mai recente restricţii impuse pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus (Covid-19), dar „dacă activitatea se va relua după mijlocul lunii februarie vom putea avea livrări rezonabile în primul trimestru”, a explicat oficialul BMW.

Îmbunătăţirea condiţiilor de pe pieţe, acordul privind Brexitul şi planurile BMW de a-şi majora participaţia în societatea sa mixtă din China, de la 50% la 75% în 2022, ar trebui să ajute compania să ajungă la obiectivul său de dinainte de pandemie privind marja de profit de 8% – 10%, a declarat Nicolas Peter. Acesta a adăugat: „Nu vorbim de viitorul îndepărtat, este un obiectiv pe care vrem sistematic să-l îndeplinim pe termen scurt”.

Creşterea vânzărilor de maşini premium în China, cea mai mare piaţă auto din lume, a sprijinit rezultatele financiare ale BMW şi ale rivalelor germane Daimler şi Volkswagen, iar BMW ar trebui să raporteze pentru 2020 o marjă de profit între 2% şi 3%, a afirmat Peter.

După crearea celui de-al patrulea producător auto global, Stellantis, în urma fuziunii dintre PSA şi Fiat Chrysler, analiştii se aşteaptă ca procesul de consolidare în industria auto să continue, dar Peter a dat asigurări că BMW poate gestiona tranziţia: „Suntem încrezători că ne descurcăm pe cont propriu”.

În 2020, vânzările globale de vehicule electrice ale BMW au crescut cu 31,8% faţă de 2019, iar producătorul auto vrea ca în acest an să-şi dubleze livrările de maşini pur electrice.

În prezent, grupul BMW produce 13 modele electrificate vândute pe 74 de pieţe.

Până în 2023, BMW îşi va dubla aproape gama de vehicule electrificate, ajungând la 25 de modele, mai mult de jumătate fiind pur electrice.

Săptămâna trecută, BMW a informat că în 2020 vânzările sale de vehicule au scăzut cu 8,4%, în condiţiile în care pandemia de coronavirus şi-a făcut simţite efectele, iar multe reprezentanţe din întreaga lume au fost închise timp de mai multe luni.

Pe parcusul anului trecut, un număr de 2,324 de milioane de automobile BMW, Mini şi Rolls-Royce au fost vândute la nivel mondial. În Europa, vânzările grupului BMW au scăzut cu 15,7%, iar în SUA au scăzut cu 18%. În schimb, în China, unde pandemia a fost ţinută sub control mai rapid decât în alte părţi, vânzările BMW au crescut cu 7,4%.

Related posts