Automobilele Peugeot 308 nu vor mai avea vitezometre digitale din cauza lipsei de cipuri

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Grupul auto Stellantis a anunţat miercuri că va înlocui vitezometrele digitale cu cele mai vechi, de tip analog, pentru unul dintre modele marca Peugeot, o consecinţă a crizei de semiconductori care afectează industria auto mondială, informează Reuters.

Modificarea va afecta numai autoturismele Peugeot 308, în condiţiile în care grupul Stellantis, format în acest an ca urmare a fuziunii dintre grupul francez PSA şi concurentul italo-american Fiat Chrysler, regrupează 14 mărci de automobile, printre care Opel, Jeep, Ram şi Maserati.

„Este o modalitate rapidă pentru a depăşi un obstacol real pentru producţia de automobile, până la finalizarea crizei cipurilor”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Stellantis.

Vitezometrele tradiţionale ar urma să revină pe automobilele Peugeot 308 începând de la finele lunii mai, a precizat producătorul auto, adăugând că grupul Stellantis păstrează cipurile pentru panourile digitale ale celor mai populare modele ale sale, precum SUV-ul Peugeot 3008.

Asamblarea automobilelor Peugeot 308 la uzina de la Sochaux (Franţa) a fost afectată deja din cauza lipsei de semiconductori, la fel cum a fost şi activitatea uzinelor auto din întreaga lume în ultimele luni.

Acest deficit în aprovizionarea cu cipuri, care afectează producătorii auto din întreaga lume, este rezultatul unei combinaţii de factori. Constructorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de COVID-19 de anul trecut şi au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, în condiţiile în care oamenii au fost obligaţi să stea acasă, ceea ce a condus la creşterea vânzărilor de laptopuri şi console de jocuri video. Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.

Peugeot a vândut anul trecut aproximativ 98.000 de exemplare din modelul 308. Actuala versiune a modelului Peugeot 308 urmează să iasă treptat din producţie până în toamna acestui an, urmând ca următoarea generaţie a acestui vehicul să fie produsă cu vitezometre digitale dar la o altă uzină, cea de la Mulhouse.

Separat, postul francez de televiziune LCI a informat că Peugeot se gândeşte să aplice un discount de 400 de euro pentru autoturismele care vor fi echipate cu vitezometre analogice. Stellantis a refuzat că facă orice comentarii cu privire la acest subiect.

Stellantis este al patrulea mare producător auto din lume cu un portofoliu format din 14 mărci de automobile. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Related posts