Astăzi, 11.000 de angajați Dacia au stat acasă

Da mai departe!

Aproximativ 11.000 de salariați ai uzinei Dacia din județul Argeș vor rămâne acasă, vineri, în condițiile în care fabrica este nevoită să întrerupă activitatea pe fondul crizei componentelor electronice care afectează întreaga industrie de profil, la nivel mondial. Luni și marți la Dacia nu s-a lucrat, din aceleași motive.

Salariații de la Dacia au fost înștiințați că vineri nu vor lucra, din cauza lipsei de componente electronice. Liderul sindicatului din uzina de automobile, Viorel Ungureanu, a declarat pentru News.ro că afectați de decizie sunt aproximativ 11.000 de salariați, reprezentând aproximativ 90% din totalul angajaților uzinei, Aceștia vor fi plătiți pentru perioada nelucrată efectiv cu 85% din salariu, conform Contractului Colectiv de Muncă. Săptămâna aceasta, angajații de la Dacia  nu au lucrat luni și marți, din aceleași motive.

„Este o situație de incertitudine, care nu poate fi prevăzută. Lipsesc piese electronice, calculatoare, casetofoane, ceea ce noi numim, la modul general componente electronice”, a declarat Viorel Ungureanu De la începutul anului, uzina de la Mioveni s-a aflat în mai multe rânduri în situația în care a fost nevoită să întrerupă activitatea din cauza lipsei pieselor electronice. În aceeași situație s-a aflat în acest an și fabrica Ford de la Craiova.

Related posts