Acţiunile Tesla au scăzut joi cu aproape 10% şi ar putea înregistra cea mai slabă evoluţie lunară din istoria sa

Da mai departe!

Acţiunile Tesla au scăzut joi cu aproape 10%, la cel mai scăzut nivel din septembrie 2020, după ce website-ul producătorului auto a arătat că oferă reduceri de 7.500 de dolari la vehiculele electrice Model 3 şi Model Y livrate în Statele Unite în această lună, transmite Reuters.

Titlurile Tesla au scăzut în decembrie cu 36% şi ar putea înregistra cea mai slabă evoluţie lunară din istoria sa, vânzările fiind adâncite de îngrijorările legate de diminuarea cererii de maşini electrice şi a distragerii atenţiei directorului executiv Elon Musk cu problemele Twitter.

Prin comparaţie, acţiunile Tesla au scăzut cu 22% în martie 2020, când pandemia de coronavirus a provocat declinul accentuat al pieţelor financiare.

Preluarea Twitter de către Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari, în octombrie ,a fost marcată de haos şi controverse, unii investitori punând la îndoială dacă miliardarul este prea distras pentru a conduce Tesla în mod corespunzător.

Musk a vândut, de asemenea, acţiuni Tesla proprii în valoare de aproape 40 de miliarde de dolari în acest an, sporind presiunea asupra acţiunilor, iar investitorii se tem că ar putea vinde mai mult pentru a menţine Twitter pe linia de plutire.

Related posts