Xpeng P7+ va fi cea mai economică electrică la un consum de 11 kWh/100 km

Da mai departe!

Xpeng P7+ a fost prezentat ca cel mai recent vehicul electric ultra-eficient din China. P7+ este așteptat să fie lansat luna viitoare, având un consum de 11 kWh/100 km și un sistem ADAS bazat pe viziune.

Flota de vehicule electrice Xpeng din China este în creștere și va include în curând un nou model cunoscut sub numele de P7+. Imagini și detalii despre mașină au apărut datorită Ministerului Industriei și Tehnologiei Informației din țară, iar la începutul acestei luni, directorul executiv al Xpeng a apărut într-un prototip P7+ la o conferință majoră din Hangzhou.

Se crede că P7+ va înlocui actualul P7i, care la rândul său a succedat modelului P7. Așa cum sugerează și numele, noul model este o versiune „plus-size” a predecesorului său și are o lungime de 5.056 mm (199 inch), fiind considerabil mai lung decât actualul model de 4.888 mm (192,4 inch). De asemenea, ampatamentul a crescut ușor, de la 2.998 mm (118 inch) la 3.000 mm (118,1 inch).

Cel mai recent vehicul electric de la Xpeng are un profil elegant și jos, care cu siguranță va atrage cumpărătorii locali. Partea frontală prezintă o pereche de mici prize de aer, faruri individuale și lumini de zi LED separate, conectate printr-o bară luminoasă.

Forma părții din spate este deosebit de interesantă, deoarece se pare că P7+ are un hayon. De asemenea, se remarcă prin stopuri LED intrigante și un bara de protecție spate neagră, care se potrivește perfect cu acoperișul și stâlpii de culoare neagră.

Specificațiile tehnice nu au fost încă confirmate. Se crede că Xpeng va folosi un pachet de baterii litiu-fosfat de fier, furnizat de Eve Power, care va alimenta un motor de 241 CP (180 kW) în modelul de bază și un motor de 308 CP (230 kW) în varianta de top. Se estimează că consumul de energie va fi în jur de 11 kWh/100 km. Un pachet de baterii de 60,7 kWh va fi disponibil pentru modelul de bază, în timp ce opțiunea de top va avea o capacitate de 76,3 kWh. Aceste modele ar trebui să ofere o autonomie de 575 km (357 mile) și respectiv 685 km (425 mile).

Un aspect esențial al dezvoltării P7+ este utilizarea noului sistem Eagle Eye de la Xpeng. Acest program de conducere autonomă bazat pe inteligență artificială este un sistem bazat pe viziune, similar cu cel utilizat de Tesla, și nu include scumpul LiDAR prezent pe alte modele ale mărcii. Noul P7+ ar trebui să fie lansat luna viitoare.

Related posts