Compacta Ford Focus iese din producție, viitor incert pentru uzina din Saarlouis

Da mai departe!

Modelul Ford Focus va fi oprit din producție în 2025 și nu există niciun plan de prelungire a activității uzinei din Saarlouis, potrivit celor mai recente declarații ale reprezentanților companiei americane, chiar dacă piața de mașini electrice și-a încetinit creșterea, iar noul Parlament European ar putea amâna interdicția de vânzare a mașinilor cu combustie până în 2035.

Kieran Cahill, unul dintre șefii Ford însărcinați cu activitățile de producție din Europa, a declarat că planurile existente privind oprirea producției modelului Focus în uzina din Saarlouis, Germania, rămân în picioare.

„Nu există varianta extiderii acestor planuri”, a spus Cahill, care e precizat, potrivit Automotive News, că posibilitatea schimbărilor legislative care să nu mai interzică vânzarea de mașini cu combustie în 2035 nu va influența planul Ford.

Planul despre care vorbește șeful Ford prevede ca în luna noiembrie 2025 ultimul Focus să fie produs în Saarlouis, dar până atunci numărul angajaților din uzină va scădea până la aproximativ 1000, aceștia urmând să fie păstrați în companie, pentru a oferi servicii de asistență altor unități Ford, în uzina care va rămâne activă în această structură până în 2032.

Ford și-a fixat drept țintă oprirea completă a vânzărilor de automobile cu combustie în 2030, deși propunerile legislative ale UE prevăd ca limită 2035. Între timp, însă, compania a anunțat lansarea pe piață a unui nou model hibrid, un SUV ce va fi produs în Spania.

Acesta are ca scop echilibrarea cererii de automobile hibride, în detrimentul celor electrice, dar nu există planuri pentru prelungirea producției acestui nou model după durata de viață naturală, de circa 7 – 8 ani, adică 2034 – 2035.

Related posts