VW intenţionează să transforme fabrica de automobile Seat de lângă Barcelona în centru de producţie de automobile electrice

Da mai departe!

Grupul german Volkswagen intenţionează să transforme fabrica Martorell de lângă Barcelona, unde construieşte automobilele Seat, în centru de producţie a automobilelor electrice, dacă proiectul va obţine sprijinul Comisiei Europene, transmite Reuters.

Transformarea fabricii ar putea implica producerea de celule de baterii în Spania, a afirmat directorul general al VW, Herbert Diess, într-o postare pe reţeaua LinkedIn.

Planurile companiei ar necesita construirea unei infrastructuri de încărcare rapidă a vehiculelor electrice şi de furnizare a energiei verzi, a spus acesta.

”Spania are un mare potenţial să devină un centru de mobilitate electrică în Europa. Avem nevoie de sprijinul Comisiei pentru a se întâmpla acest lucru”, a spus Diess după întâlnirea cu regele spaniol Felipe, cu premierul Pedro Sanchez şi cu ministrul Industriei Reyes Maroto Illera, în Martorell.

Divizia Seat a prezentat în timpul întâlnirii gama sa viitoare de vehicule, între care primul său automobil electric, Cupra Born, care va fi introdus pe piaţă în acest an.

VW a lansat Cupra acum trei ani, pentru a se concentra pe versiunile mai sportive ale modelelor Seat, care pot genera un venit mai mare pe fiecare unitate.

Related posts