VW a suspendat producția Passat și Arteon până la finalul anului

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Grupul Volkswagen resimte tot mai acut lipsa semiconductorilor și s-a văzut nevoit să oprească uzina din Emden până în ianuarie 2022. Această uzină produce modelele Passat și Arteon. Nu este singura veste proastă pentru iubitorii de Passat, constructorul german anunţând în acest an că nu va mai urma o altă generaţie Passat.

Oficialii Volkswagen au confirmat că uzina din Emden a grupului german, cea care produce modelele Passat și Arteon, își va opri liniile de asamblare până în luna ianuarie a anului viitor. Conform publicației germane Automobilwoche, decizia a fost luată ca urmare a lipsei acute de semiconductori și alte componente.

Deocamdată, în uyină se lucrează după un program de lucru redus și, pentru că urmează vacanța de sărbători, își va relua complet lucrul abia pe 10 ianuarie 2022.

Un purtător de cuvânt a Volkswagen a declarat pentru Automobilwoche că programul de muncă scurtat va duce la o pierdere totală de aproximativ 70 de zile lucrătoare în 2021. Pentru uzina din Emden, aceasta este o „reducere masivă” a producției, a adăugat oficialul.

Tot criza de semiconductori are efecte majore asupra altor modele ale grupului german. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Related posts