Volkswagen va construi o fabrică nouă în apropierea sediului său central din Wolfsburg, Germania

Da mai departe!

Volkswagen a anunţat marţi că va construi o fabrică nouă în apropierea sediului său central din Wolfsburg, din Germania, pentru a concura mai eficient noua gigafabrică a Tesla de lângă Berlin, transmite Reuters.

Fabrica, a cărei construcţie necesită acordul consiliului de supraveghere al Volkswagen, în următoarele săptămâni, face parte din proiectul Trinity aş grupului, în cadrul căruia producătorul auto va fabrica un autoturism fragship la Wolfsburg, începând din 2026.

Volkswagen, care nu a oferit o estimare al costului fabricii, a spus că are în vedere un timp de producţie de 10 ore pentru un vehicul Trinity, similar cu timpul necesar Tesla pentru asamblarea automobilului Model 3 la fabrica din Gruenheide.

Construirea unei fabrici complet nouă este o alternativă la adaptarea fabricii existente din Wolfsburg pentru a produce modelul Trinity, despre care VW spune că ar limita posibilităţile unor modificări mai radicale ale procesului de producţie.

”De aceea plănuim construcţia nouă: eficientă şi fără limitări din cauza structurilor existente”, a declarat CEO-ul mărcii Volkswagen, Ralf Brandstaetter, într-un comunicat.

”Aşa câştigăm timp şi spaţiu pentru a moderniza treptat fabrica principală pentru a creşte producţia şi acolo, la un nou nivel”.

Modelul Trinity al Volkswagen vizează un standard de autonomie de nivel 4, în care maşina să poată face faţă tuturor aspectelor conducerii în majoritatea circumstanţelor fără intervenţie umană.

CEO-ul grupului Volkswagen, Herbert Diess, a comparat Wolfsburg cu fabrica germană a Tesla, care urmează să fie deschisă la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor, argumentând că fabrica principală a VW este mult în urmă în ceea ce priveşte eficienţa şi viteza.

Acest lucru a contribuit la escaladarea unui conflict între Diess şi reprezentanţii angajaţilor, care l-au acuzat pe director că răspândeşte frica, avertizând asupra reducerilor majore de locuri de muncă pe care le-ar presupune o trecere către o producţie mai eficientă şi mai rapidă. Tot marţi, Diess a spus că nu există planuri pentru disponibilizări în masă.

Related posts