Viitorul mărcii de lux Porsche include versiuni electrice pentru Macan, 718, Cayenne și un nou SUV

Da mai departe!

Odată cu prezentarea rezultatelor financiare-record pentru 2023, oficialii Porsche au dezvăluit și câteva dintre viitoarele modele ale mărcii. Prima și, poate, cea mai importantă dintre noutățile enunțate de cei de la Porsche este dezvoltarea unui SUV mai mare decât Cayenne care va avea și variantă complet electrică. Având la bază platforma SSP a grupului Volkswagen, viitorul SUV electric este gândit astfel încât să ofere performanțe superioare și chiar funcții de conducere automată.

„Observăm profituri din ce în ce mai mari în acest segment, în special în China și SUA”, a declarat Oliver Blume, CEO-ul Porsche, dar și al Volkswagen.

Parte a planului Porsche de a livra, în 2030, peste 80% dintre vehiculele sale în variante cu sisteme electrice de propulsie, viitorul SUV de mari dimensiuni este însoțit în planurile companiei de alte modele, deja existente, dar care vor fi și ele dezvoltate pentru propulsia electrică.

În primul rând este vorba despre SUV-ul Macan care, începând din 2024, va fi oferit clienților și în variantă electrică. Macan va deveni al doilea model electric Porsche după Taycan.

Sistemele complet electrice de propulsie vor avea, de la mijlocul acestui deceniu, și faimoasele modele sportive 718 Boxster și Cayman, iar în 2025 – 2026 este așteptată pe piață versiunea electrică a SUV-ului Cayenne.

Pe lângă o nouă gamă de produse, compania germană va pune la punct în cel mai scurt timp un nou departament IT care va fi condus de fostul șef al diviziei de proiecte digitale a Daimler, Sajjad Khan.

În plus, Porsche AG se află în negocieri cu Google pentru integrarea în mașinile sale a unui complex software. Discuțiile despre Google Automotive Services sunt în curs, a declarat Oliver Blume, adăugând că producătorul auto a fost, de asemenea, în discuții cu firme de tehnologie din China pe aceeași temă.

Related posts