Vânzările Tesla în Europa, la cel mai redus nivel din ultimele 15 luni

Da mai departe!

Tesla Inc a avut un început lent în trimestrul doi pe piaţa europeană, unde directorul general Elon Musk se aştepta la o evoluţie mai bună decât în primele luni ale anului, transmite Bloomberg.

Conform datelor publicate miercuri de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), înmatriculările de vehicule Tesla s-au situat la 13.951 unităţi în aprilie, un declin de 2,3% faţă de perioada similară din 2023 şi cel mai redus nivel din ianuarie 2023. Rezultatele Tesla sunt o excepţie pe piaţa europeană, într-o lună încurajatoare pentru vânzările de vehicule electrice (EV).

Luna trecută, Tesla a raportat un declin similar al livrărilor de la fabrica sa din Shanghai, în contrast cu creşterea solidă a vânzărilor de vehicule electrice în China, cea mai mare piaţă auto din lume.

În 23 aprilie, Musk le-a spus investitorilor că firma se aşteaptă să-şi revină în urma problemelor care au afectat producţia în primul trimestru din 2024.

„Credem că rezultatele Tesla din trimestrul doi vor fi mult mai bune”, a declarat Musk.

În predeschiderea şedinţei de miercuri a Bursei de la New York, acţiunile Tesla au scăzut cu 1,8%. Anul acesta titlurile au înregistrat un declin de 25%.

În ultimele luni, ţări ca Germania şi Suedia au oprit sau au redus subvenţiile pentru achiziţionarea vehiculelor electrice, ceea ce a afectat evoluţia vânzărilor în Europa. Între timp, producătorii auto, inclusiv Volkswagen AG şi Mercedes-Benz Group AG, şi-au regândit planurile de producţie, VW pregătind mai multe vehicule hibride plug-in iar Mercedes a continuat fabricarea automobilelor cu motoare cu ardere internă.

Deşi cele mai multe mărci au fost afectate de retragerea subvenţiilor în Germania, cea mai mare piaţă auto europeană, Tesla a avut o evoluţie sub aşteptări. Per total, vânzările EV pe piaţa germană nu au evoluat prea mult în aprilie, în timp ce vânzările Tesla au scăzut cu 32%.

În Marea Britanie, înmatriculările Tesla au scăzut în aprilie cu 25% iar în primele patru luni din acest an au înregistrat un declin de 14%.

Related posts