Următoarea generație Dacia Sandero va avea o variantă complet electrică

Da mai departe!

Următoarea generație Dacia Sandero va avea o variantă complet electrică atunci când va sosi în 2027 sau 2028, a declarat directorul general al mărcii, Denis Le Vot, citat de Automotive News.

Sandero este cea mai bine vândută mașină pentru Dacia. Cu 235.839 de vânzări în 2023, modelul a fost numărul 2 la nivel global în Europa, potrivit cifrelor Dataforce, după Tesla Model Y. Actuala generație Sandero a fost lansată în 2020.

Dar, în conformitate cu strategia Dacia de a utiliza tehnologii ceva mai vechi, nu are o opțiune electrificată. Acest lucru se va schimba atunci când va apărea următoarea generație, a declarat Le Vot pentru Automotive News Europe la salonul auto de aici, în această săptămână.

„Următoarea generație Sandero va avea motor cu ardere internă, dar va avea și o versiune electrică”, a spus el. „Se va naște în 2027 sau 2028 și va rula până în 2035″, când UE va impune vânzarea doar a mașinilor cu emisii zero.

După Sandero, Dacia se va confrunta apoi cu întrebări legate de următoarea generație a SUV-ului de mici dimensiuni Duster, care va trebui să apară în jurul anului 2032. Generația Duster care va fi pusă în vânzare în această primăvară în Europa este un vehicul complet nou, cu propulsie hibridă, pe o platformă Renault-Nissan mai modernă, CMF-B, aceeași care stă la baza lui Sandero.

Related posts