Un startup promite schimbarea bateriei mașinii electrice în doar 5 minute

Da mai departe!

Ample, o mică întreprindere, prezintă o stație robotică de schimbare a bateriei în cinci minute în loc de 30 minute. O stație Ample promite să fie între 3 și 10 ori mai ieftină decât orice altă stație de încărcare electrică.

Mulțumită unui startup, șoferii de mașini electrice pot găsi în viitor o stație robotizată în apropiere ce-ți schimbă bateria în 5 minute cu una gata încărcată. 

Ample, o mică întreprindere, prezintă o stație robotică de schimbare a bateriei în cinci minute în loc de 30 minute. Scopul întreprinderii este să ,,Hai să aducem pe șosele 1 miliard de mașini electrice”.

Este o nouă modalitate de a furniza energie oricărui vehicul electric prin schimbarea rapidă a bateriei modulare cu una nouă și abia încărcată, în doar 5 minute.

Este la fel de ieftină ca benzina. O stație Ample promite să fie între 3 și 10 ori mai ieftină decât orice altă stație de încărcare electrică. Este ieftin de construit și ieftin de instalat. Pot fi instalate și construite în orice oraș, în maxim câteva săptămâni.

Și bateria nu este doar electrică, ci și regenerabilă, fiind nepoluantă, complet automatizată.

Tehnologia schimbării bateriilor nu este tocmai nouă. Schimbarea bateriilor a devenit chiar o problemă cotidiană la scară largă de când Tesla vinde automobile electrice.

În China este deja o tehnologie răspândită și sunt companii, ca Better Place, ce au avut tentative eșuate. De la lansarea sa, Ample a construit stații de schimbare a bateriilor în 5 minute din 2021.

În 2021, au apărut primele baterii electrice de mașină cu încărcare în 5 minute . În 2023, sunt de interes stațiile de schimbat bateriile în 5 minute. Primele stații și-a făcut apariția în San Francisco, având parteneriate cu Uber, potrivit CNET.

,,Singura companie care are o modalitate să separe mașina de chimia bateriei, ceea ce înseamnă că facem ca orice mașină să funcționeze cu orice chimie a bateriei, ceea ce ne permite să facem ca bateriile să funcționeze ca benzina. Atunci când te uiți la benzină, indiferent cu ce mașină veniți, o alimentăm cu benzină indiferent de tehnologie, așa procedăm și cu bateriile”, declară John de Souza, co-fondator al întreprinderii Ample.

Ample amplasează propriul platou de interfață de aceeași dimensiune cu cea a bateriei, care este introdusă în mașină din partea de jos. În timpul schimbului, șoferul poate rămâne la bordul mașinii, în siguranță, chiar când platforma se ridică.

Related posts