Un consorţiu condus de VW dorește preluarea Europcar Mobility Group

Da mai departe!

Un consorţiu condus de Volkswagen a cerut luni acordul autorităţii de reglementare AMF din Franţa pentru preluarea Europcar Mobility Group, într-o tranzacţie care evaluează această companie la 2,9 miliarde de euro, în urma unui anunţ din iulie referitor la ofertă, transmite Reuters.

Volkswagen, care s-a asociat cu adminsitratorul de active Attestor Limited şi cu grupul olandez de mobilitate Pon Holdings, a propus un preţ de 0,5 euro pe acţiune, care evaluează Europcar la 2,9 miliarde de euro.

Prim această ofertă, VW mizează pe reţeaua internaţională vastă a Europcar, din peste 40 de ţări, care include o flotă de 350.000 de vehicule, ca un mijloc profitabil de vînzare a serviciilor de mobilitate.

”Piaţa mobilităţii se schimbă rapid, clienţii dorind tot mai mult soluţii de mobilitate la cerere, noi şi inovatoare, cum ar fi abonamentele şi folosirea în comun a modelelor pentru a completa maşinile aflate în proprietate”, a declarat în iulie directorul general al VW, Herbert Diess.

„Europcar oferă capabilităţi avansate de administrare a flotei, precum şi o reţea mare de staţii în aeroporturi majore, gări şi locaţii din oraşe şi va ajuta la accelerarea atingerii ţintelor referitoare la serviciile de mobilitate de către Volkswagen”, a mai spus acesta.

Related posts