Tesla caută noi fonduri pentru Model3

Da mai departe!

Producătorul american de automobile electrice Tesla Motors şi-a anunţat miercuri intenţia de a strânge noi fonduri în acest an, pentru a putea finanţa dezvoltarea şi producţia noului sedan Model 3, precum şi construcţia unei uzine care va produce baterii pentru automobilele electrice, transmite Reuters.

Într-un document remis organismului de supraveghere a pieţei de capital din SUA (Securities and Exchange Commission-SEC), Tesla Motors informează că intenţionează să strângă noi fonduri fie prin vânzarea de acţiuni fie prin vânzarea de obligaţiuni.

Anterior, directorul Tesla Motors, Elon Musk a avertizat că firma va fi nevoită să demareze ‘o mică majorare de capital’ în 2017.
Tesla a încheiat cel de al doilea trimestru al acestui an cu rezerve de lichidităţi în valoare de 3,25 miliarde de dolari, însă în luna iulie a rambursat 678 milioane de dolari dintr-o linie de credit şi, de asemenea, intenţionează să răscumpere obligaţiuni convertibile în valoare de 422 milioane de dolari. Conform acestor date, compania dispune de lichidităţi în valoare de 2,15 miliarde de dolari. Aceasta în condiţiile în care la începutul anului a anunţat că are de gând să cheltuie 1,75 milioane de dolari în a doua jumătate a acestui an pentru construcţia de uzine şi echipamente, în principal pentru a putea demara în 2017 producţia de serie a noului sedan Model 3, precum şi pentru a termina o uzină care va produce baterii pentru automobilele electrice.
Tesla a înregistrat pierderi operaţionale în ultimele 14 trimestre şi are un flux de numerar negativ de la începutul lui 2014. Principala sursă de venituri a companiei este vânzarea de vehicule electrice, însă în prima jumătate a acestui an livrările au fost sub aşteptări, doar 29.222 de unităţi fiind vândute.

Related posts