TESLA a prezentat camioneta Cybertruck

Da mai departe!

Tesla a prezentat noul să model, o camionetă electrică denumită Cybertruck. Acesta va completa gama Tesla din care fac parte: Model S, Model X, Model Y, Model 3 și Tesla Roadster. 

Lansarea a debutat cu un moment jenant: geamurile laterale, despre care compania a spus că sunt extrem de greu de spart, putând rezista chiar la gloanțe, s-au spart când șeful departamentului de design de la Tesla a aruncat în ele cu o bilă metalică. Cu toate acestea, Elon Musk a menționat că va rezolva problema până la versiunea de serie.

„Am aruncat cu tot felul de obiecte în acestea geamuri și nu s-au spart. Dintr-un motiv necunoscut, s-au spart acum. Nu știu de ce”, a continuat Elon Musk.

Camioneta Tesla a fost dezvăluită în Hawthorne, California, iar designul său atipic și caroseria din oțel inoxidabil a uimit audiența. Intrarea pe piața camionetelor reprezintă o oportunitate pentru Tesla, pe măsură ce îmbunătățește tehnologia bateriilor, iar autovehiculele sale reușesc să transporte greutăți mari pe distanțe lungi.

Potrivit Edmunds, piața de camionete din SUA este în creștere, iar vânzările modelelor pick-up au reprezentat 14,4% din totalul autovehiculelor noi vândute. Valoarea medie a unei camionete noi este 50.000 de dolari.

Prețul de pornire al Cybertruck va fi de 39.900 de dolari pentru modelul cu autonomie de 400 km, care realizează sprintul 0-100 km/oră în 6,5 secunde. Urmează varianta intermediară cu o autonomie de peste 500 km la 50.000 de dolari.

Cel mai scump model costă 70.000 de dolari și va avea o autonomie de 800 km. Modelul va realiza sprintul 0-100 km/oră în 2,9 secunde.

Tesla Cybertruck va putea transporta 6 persoane și o încărcătură de 1,5 tone.

Elon Musk a spus că precomenzile vor începe imediat, iar producția la finalul anului 2021 – deși TESLA a mai avut probleme și la Model 3 cu onorarea la timp a comenzilor.

Related posts