Stellantis și Factorial vor dezvolta în comun baterii solid state pentru vehiculele electrice

Da mai departe!

Stellantis N.V. și Factorial Energy au semnat un acord de dezvoltare comună pentru a promova tehnologia bateriilor de tracțiune de înaltă tensiune cu electrolit solid, implementată de Factorial. Acordul include și o investiție strategică din partea Grupului Stellantis.  

“Investiția noastră în Factorial și în alți parteneri recunoscuți la nivel internațional din domeniul bateriilor amplifică viteza și agilitatea necesare pentru a ne dota portofoliul de vehicule electrice cu tehnologie de ultimă oră”, a declarat CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares. “Astfel de inițiative vor genera o comercializare mai rapidă și o tranziție mai rentabilă către tehnologia solid-state.”

Factorial a dezvoltat o tehnologie revoluționară cu electroliți solizi care înlătură principalele obstacole în calea adoptării pe scară largă de către consumatori a vehiculelor electrice: autonomia și siguranța. 

“Este o adevărată onoare să ne asociem cu Stellantis, un jucător important în mobilitatea globală, care deține unele dintre cele mai emblematice mărci auto din lume”, a declarat Siyu Huang, co-fondator și CEO al companiei Factorial Energy. “Este o oportunitate incredibilă pentru noi de a promova utilizarea acestei tehnologii curate, eficiente și sigure pentru bateriile solid state în producția de autovehicule.”

Stellantis a anunțat, obiectivul de a introduce prima tehnologie competitivă a bateriilor solid state până în 2026.

Factorial a dezvoltat tehnologia FEST™ (Factorial Electrolyte System Technology), care folosește un material electrolit solid brevetat ce contribuie la performanțe sigure și fiabile ale celulei cu electrozi de înaltă tensiune și de mare capacitate, și care a fost scalat în celule 40 Ah care funcționează la temperatura camerei. FEST™ este mai sigură decât tehnologia convențională litiu-ion, extinde autonomia de rulare cu 20 până la 50% și este ușor de integrat în infrstructura existentă de producție a bateriilor litiu-ion.

Related posts