Stellantis și-a asigurat cipuri de un miliard de euro printr-un acord cu Infineon

Da mai departe!

Constructorul de automobile Stellantis și Infineon, companie desprinsă din Siemens, au semnat o scrisoare de intenție pentru livrarea de semiconductori necesari producției de vehicule electrice.

Mărcile grupului Stellantis vor folosi pentru modelele electrice semiconductori produși de compania germană Infineon, unul dintre cei mai mari producători de electronice din Europa, conform unui memomorandul de înțelegere semnat de cele două companii, care și-au asumat un volum de cipuri de peste un miliard de euro, chiar dacă acordul este de tip non-binding. Înțelegerea între cele două companii are în vedere rezervarea capacităților de producție începând cu a doua jumătate a acestui deceniu pentru nevoile de producție ale mărcilor Stellantis. Semiconductorii ce vor fi livrați direct către Stellantis sunt de tip carbură de siliciu, o tehnologie avansată care permite obținerea de componente stabile termic, chimic și mecanic, calități care conduc la performanțe pentru vehiculele electrice, atât în materie de autonomie, prin consum redus de energie, cât și la nivelul eficienței motoarelor acestora. De asemenea, cipurile pe bază de carbură de siliciu au dimensiuni mai mici decât cele pe bază de siliciu.

Stellantis și-a propus să extindă gama de vehicule electrice pentru toate mărcile din portofoliu, pe baza a patru platforme electrificate, dedicate celor patru segmente majore de automobile, mică, medie, mare și utilitare. Acestea ar urma să folosească două tipuri de baterii, cu chimie diferită, cu autonomii între 500 și 800 de kilometri. Producția de vehicule electrice ar urma să ajungă la minim două milioane de unități anual pentru fiecare dintre platforme. 

Related posts