Stellantis răscumpără acțiunile de la General Motors

Da mai departe!

Grupul franco-italian Stellantis a încheiat un acord de răscumpărare de acțiuni cu General Motors, pentru un pachet ce a făcut parte din tranzacția cu mărcile Opel și Vauxhall.

Un pachet de circa 2,2% din acțiunile Stellantis, deținute de General Motors în virtutea contractului de cumpărare a mărcilor Opel și Vauxhall în 2017, se întoarce la companie, pentru suma de aproximativ 920 de milioane de euro. Suma reprezintă, în cele din urmă, o parte a prețului pe care francezii de la PSA l-au plătit pentru Opel. Cele 69,1 milioane de acțiuni ale Stellantis au fost la origine acțiuni Peugeot SA (PSA), fiind emise în 2017 ca garanție. La răscumpărarea acțiunilor, contractul mai prevede transmiterea unui pachet de 1,2 milioane de acțiuni Faurecia către General Motors, precum și plata sumei de 130 de milioane de euro, dividendele datorate de fosta companie PSA și de actuala companie Stellantis, în perioada care a trecut de la momentul achiziției.

Transferul acțiunilor și al banilor va avea loc pe 15 septembrie, fiind aprobat de adunarea generală a acționarilor încă din luna aprilie a acestui an. General Motors a vândut în 2017 mărcile Opel și Vauxhall celor de la Peugot SA (PSA), pentru suma de 2,2 miliarde de euro, tranzacția incluzând și activitățile financiare ale GM în Europa. Ulterior, PSA a fuzionat cu Fiat Chrysler, devenind astfel al patrulea cel mai mare grup auto din lume, după volumele vândute, depășind cu mult General Motors, cândva cel mai mare producător auto din lume.

Related posts